به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، مرضیه وحید دستجردی امروز در همایش جامع سلامت استانها با رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت اظهار داشت: استفاده از متخصصان بنام کشور برای توسعه و رسیدن به اهداف حوزه سلامت و بهخصوص پیشرو بودن در ابداعات برای ایجاد راهکارهای جدید و میانبر بسیار مهم است.
وی با اشاره به تاریخچه اقدامات رویکردی عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت در دنیا افزود: وقتی امروز صحبت از کرسیهای نظریه پردازی، آزاد اندیشی، تئوریهای جدید و بازار و بورس ایده است، ما نیز باید در وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی در حوزه نظام سلامت به نظریه پردازیهای جدید بپردازیم.
وحید دستجردی ادامه داد: امروز تولد هر انسان در هر کجای یک شهر یا یک کشور بسیار اهمیت دارد زیرا مکان کشور و شهری که فرد به دنیا میآید امروزه میتواند بر اساس عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در آینده آن فرد نقش موثری ایفا کند.
وزیر بهداشت با اشاره به زلزله اخیر در آذربایجان شرقی گفت: ایران جزو ۱۰ کشور حادثه خیز جهان است و از ۴۳ عامل حادثه ۳۴ مورد آن در کشور ما رخ میدهد که ما باید در این زمینه با برنامهریزی مناسب برای مقابله با این گونه حوادثآمادگی داشته باشیم.
وحیددستجردی با بیان اینکه ایران از نظر شاخصهای سلامت در منطقه رتبه نخست را دارد، افزود: به هر حال اگر امروز بخواهیم آمار مرگ و میر، معلولیتها و بیسرپرستیها را در حوادثکاهش دهیم باید همه دستگاهها بتوانند به وظایف خود به خوبی عمل کند و این در حالی است که در زلزله آذربایجان شرقی ما شاهد تخریب چند درصدی ۲ تا ۳ بیمارستان بودیم در حالی که ساخت این بیمارستانها بر عهده ما نبود ولی ما باید پاسخگوی سلامت مردم باشیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در سال ۹۰ بالغ بر ۲۰ هزار مرگ به دلیل حوادثجادهای داشتیم، بیان داشت: البته این آمار نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده بود ولی با ایجاد کمیسیون سلامت راهها میتوانیم در این زمینه تعداد آمار مرگ و میرها، بستریها و همچنین اشغال ICUها را کاهش دهیم.
وحید دستجردی با اشاره به آمار تب کنگو که اغلب نیز وزارت بهداشت را مسئول آن میدانستند، گفت: این در حالی است که مسئول شیوع تب کنگو وزارت بهداشت نیست بلکه دیگر نهادهایی است که باید در زمینه جلوگیری از قاچاق احشام به داخل کشور و بهداشت آن اقدام کند.
وزیر بهداشت با اشاره به آلودگیهای کنونی محیط زیست در کشور افزود: هر چه آلودگی محیط زیست افزایش پیدا کند، ۵ درصد به آمار سرطانها، ۲ درصد به آمار بیماریهای قلبی و یک درصد به بیماریهای عفونتی افزایش مییابد که در نهایت به افزایش مرگ و میرها منجر میشود.
وی بیان داشت: به هر حال همه دستگاهها باید با هماهنگی و تلاش بیشتر در این زمینه اقدام کنند و یکی از اقدامات مؤثر در این حوزه ایجاد شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور ۸ وزیر و معاونان رئیس جمهور بود و از سال ۸۸ تا ۹۰ با برگزاری جلسات متعدد مصوبههای خوبی را داشته است.
وزیر بهداشت ادامه داد: در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی همه وزارتخانههای مربوطه در حوزه سلامت مکلف به انجام وظایف میشوند و در این زمینه وزارت بهداشت نیز با مرکز آمار ایران تفاهمنامهای منعقد کرده است تا دسترسی به آخرین آمارها در حوزه سلامت را به دست آورد.
وحید دستجردی با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، خاطرنشان کرد: این طرح که سلامت محور است و نگاه درمان محوری بر آن حاکم نیست تنها طرح تداوم و حفظ سلامت جامعه در کشور به حساب میآید.
شناسه خبر:
۱۳۸۵۶۸
رتبه نخست ایران در شاخص های سلامت منطقه
ایران از نظر شاخصهای سلامت رتبه نخست را در بین کشورهای خاورمیانه دارد.
۰