به گزارش افکارنیوز عمران مرادی مدرس و پژوهشگر نجوم در گفتگو با مهر افزود: روز گذشته یعنی ۲۷ مرداد ماه، در ساعت ۲۰ و ۲۴ دقیقه، مقارنه خورشید و ماه رخ داد، در این زمان و در هیچ کجای جهان، ماه قابل رویت نبود.
وی ادامه داد: اما در ۲۴ ساعت بعدی برابر با بیست و نهم ماه رمضان، که هم اینک در آن قرار داریم، ماه در مناطق مختلفی از جهان قابل رویت شده است البته به سختی یعنی کشورهایی چون مالزی، سنگاپور، بحرین، امارات متحده عربی، عربستان، یمن، عمان، ترکیه و … هلا ماه در آن قابل رویت است.
مرادی در خصوص وضعیت هلال ماه در آسمان ایران افزود: در ایران هلال ماه شوال امسال، در اصطلاح نجوم " بحرانی " است و رویت آن با دشواریهای زیادی همراه خواهد بود.
وی در توضیح اصطلاح بحرانی بودن هلال گفت: برای رویت هلال ماه یک سری عوامل وجود دارد که موجب می شود رویت هلال سخت یا آسان شود، مثلا فاصله ظاهری هلال ماه تا خورشید، ضخامت هلال ماه، ارتفاع هلال از افق هنگام غروب خورشید، دوری یا نزدیکی ماه به زمین و یا وضعیت جوی در سخت یا آسان شدن مشاهده هلال ماه بسیار تاثیرگذار است.
مرادی ادامه داد: اگر مجموعه این عوامل و یا چند عامل از آنها برای رصد مساعد و مناسب نباشد، رصد هلال ماه بحرانی می شود و رصد هلالهای بحرانی معمولا با چشم غیرمسلح امکان پذیر نیست و چنین رصدی نیازمند ابزار اپتیکی قوی و رصدگران ماهر و با تجربه است.
این پژوهشگر نجوم با نامساعد دانستن شرایط امسال برای رویت هلال ماه شوال و دشوار بودن رصد این هلال افزود: به این دلیل که ارتفاع هلال ماه موقع غروب خورشید کم است، همچنین ماه به خورشید نیز بسیار نزدیک است، باید برای رصد هلال به عرضهای جنوبی تر ایران امید داشته باشیم و یا اینکه هلال ماه را در طول روز مشاهده کنیم که مشاهده هلال در طول روز هم نیازمند ابزار اپتیکی قوی، آسمان صاف و بدون غبار و بدون آلودگیهای نوری، ارتفاع مناسب از سطح دریا و رصدگران با تجربه است.
مرادی در پاسخ به سوال مهر درباره یکشنبه یا دوشنبه بودن عید فطر گفت: به دلیل شرایط سختی که درباره رصد هلال ماه گفته شد قضاوت در این باره زود است و باید منتظر گزارش گروهای رصدگر اعزامی به مناطق مختلف کشور ماند.
شناسه خبر:
۱۳۵۷۴۷
هلال ماه شوال امسال " بحرانی " است
یک مدرس و پژوهشگر نجوم از شرایط سخت برای مشاهده هلال ماه شوال امسال خبر داد.
۰