![مرموز و ترسناکترین مراسمهای تدفین در سرتاسر جهان](https://cdn.afkarnews.com/thumbnail/PDvewHCAHdsT/rDxJk2yoXn9KV7c7C6kDwQsRcFUVWxHnb8x_g_OwfbYr-VntiifQTR0wX1Jnay_vXTYXaWKO8q0wfYWGdiJBEedZbU5YLDeVPi7Juxfim5Vf5_5-6aB0LA,,/41.jpg)
از نظر علم دیرینه شناسی، مدفنهای انسانی از برجستهترین و جالبترین بقایا هستند که از دنیای باستانی بر جا ماندهاند. انسانها در خلال اعصار گذشته در قالب انواع مراسم تدفین به خاک سپرده میشدند. برخی از این روشها شامل دفن درون هرمهای عظیم میشد؛ در حالی که برخی دیگر فقط در باتلاق انداخته میشدند. حتی گاهی مردم میترسیدند که این مردگان از گور بازگردند و به آنها آسیب برسانند. به همین خاطر بود که بعضیها جسد مردگان خود را در خلال مراسم تدفین ترسناک تکه تکه یا سرشان را از بدن جدا میکردند..
۱. سرهای بریده خون آشام در لهستان
در سال ۲۰۱۳، برخی کارگران ساختمانی واقع در گلیویتسه کشور لهستان یک گورستان را کشف کردند. اجساد زیادی از زیر خاک بیرون کشیدند که همگی سر از بدنشان جدا شده و جمجمه به شکل عجیبی میان زانوهایشان قرار گرفته بود. رسانهها آن را «سرهای بریده خون آشام» نامیدند و در آن زمان به خبری جنجالی در سرتاسر دنیا تبدیل شد. جک پیرزاک، باستان شناس مسئول حفاری این منطقه، قدمت اجساد را به قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی نسبت داد.
او همچنین درباره نحوه قرار گرفتن اجساد در اعماق زمین گفت شیوه دفن آنها احتمالا به ترس بازماندگان از زنده شدن مردگان ایشان در قالب خون آشام مربوط میشده. او این احتمال را هم مطرح کرد که شاید گورستان مذکور فقط به مراسمهای تدفین افرادی تعلق داشته که مجرمین محکوم به سر بریدن بودهاند.
۲. مقبرههای سلطنتی در اواکا راجادا
منطقه اواکا راجادا (Sipan) در شمال پرو، شامل چندین مقبره میشود که ظاهرا به محل دفن حکمرانان باستانی Moche تعلق دارد. به گفته دیرینه شناسان، مردم این قوم از سالهای 100 تا 700 میلادی در منطقه مذکور ساکن بودند. اکثر این مقبرهها قبلا غارت شده؛ اما باستان شناسان همچنان توانستند عتیقههای زیادی از درون آنها به بیرون بکشند. این آثار باستانی شامل قربانیان انسانی، ماسکهای بزرگ، زره و ظروف سفالی حاوی هدیههای خوراکی میشد. این مدفنها در واقع از زیر اهرام باستانی کشف شدند که ارتفاعشان به 35 متر میرسید. باستان شناسان در سالهای 1987 تا 1990 مشغول حفاری در این منطقه بودند.
۳. آرامگاه مجلل آگوستوس
آرامگاه بزرگ متعلق به آگوستوس در شهر رم، یک گنبد بزرگ با سازه دایره شکل بود که بقایای جسد سوزانده شده امپراتور رومی به نام آگوستوس را در خود جای داد. آگوستوس یگانه پادشاه سرزمین روم بود که در بازه سالهای 30 تا 14 پیش از میلاد مسیح بر آن حکمروایی میکرد. قطر گنبد این مقبره مجلل 89 متر با لوحههایی منقش به عبارت Res Gestae به معنی «دستاوردها» مربوط به آگوستوس بر آن آویزان شده بود.
علاوه بر این، مجسمه بزرگی از پادشاه آگوستوس بر فراز گنبد مقبره نصب شده بود. سالها بعد، از سازه این مکان برای مقاصد متفاوت دیگر استفاده کردند و حالا دیگر خاکستر امپراتور آگوستوس در مقبره اصلی خودش وجود ندارد.
۴. ماسک توت عنخ آمون
توت عنخ آمون یا توتانخامون وقتی یک نوجوان بود از دنیا رفت و او را در مقبره بزرگ و مجللی درون دشت پادشاهان دفن کردند. ماسک مرگ متعلق به توتانخامون اساسا از جنس طلا ساخته شده بود و حالا یکی از معروفترین یافتههایی به شمار میرود که دیرینه شناسان کشف کردهاند. از میان لوازم عتیقه کشف شده در مقبره توتانخامون باید به تخت سلطنت طلا، کوزه کانوپیک مخصوص دفن ارگانهای داخلی فرد مومیایی و همچنین دشنهای از جنس شهاب سنگ اشاره کنیم.
باستان شناسان جسد مومیایی توتانخامون را در حالی کشف کردند که در وضعیت خوبی حفظ شده بود و از آن زمان هم پژوهشهای زیادی برای کشف علت مرگ او اجرا کردهاند. یکی از معتبرترین نظریههای درباره علت مرگ توتانخامون جوان به سقوط او از کالسکه مربوط میشود. البته برخی هم معتقدند که علت مرگ او مالاریا بوده است.
۵. مراسم تدفین اولین امپراتور چین
دودمان چین (Qin) در سال 221 پیش از میلاد و به رهبری چین شی هوانگ توانست ملت چین را برای اولین بار متحد کند. آنها یک مقبره بزرگ را در لایه زیرین هرمی عظیم الجثه برای اولین بار ساختند. باستان شناسان منطقه دقیق متعلق به مقبره پادشاه چین را حفاری نکردند؛ اما در برخی مناطق اطراف آن حسابی کند و کاو کردند. آنها توانستند از این مناطق باستانی ارتش تراکوتا را کشف کنند که شامل هزاران مجسمه سربازان، اسبها و کالسکههای پر از اسلحه و همگی در ابعاد واقعی میشدند. این اکتشاف جالب را تحت عنوان لشگر سفالین هم میشناسیم.
۶. مراسم تدفین خوفو
فرعون خوفو (پادشاه دوران ۲۵۵۱ تا ۲۵۲۸ پیش از میلاد) هرم بزرگ را تحت اختیار داشت. این تنها هرم به جا مانده از شگفتیهای بزرگ دنیای باستان شناخته میشود که در جیزه ساخته شده است. هرم بزرگ با ارتفاع ۱۴۶ متر، بلندترین هرم ساخته دست انسان در دوران مصر باستان به شمار میرود. فرعون خوفو باید درون هرم عظیم جیزه مومیایی و دفن میشد؛ اما کسی نتوانست بقایای او را پیدا کند. ابتدا دیرینه شناسان بر این باور بودند که مومیایی خوفو درون مقبره سنگ آهکی سخت و اتاق مرکزی فرعون دفن شده است. وقتی آنها توانستند با مشقت بسیار وارد هرم مرموز جیزه شوند، موفق نشدند مومیایی را پیدا کنند.