در روز جمعه شاخص آلودگی هوا در ایستگاه بجنورد خراسان شمالی به عدد ۱۷۶ رسید تا در وضعیت قرمز قرار بگیرد. نوع آلاینده هوا در این شهرستان O۳ یا همان اُزن بود. ازن به لحاظ شیمیایی بسیار فعال بوده و عمر متوسط آن در هوا کوتاه است. به علت تاثیر نور خورشید بر اکسیژن معمولی به طور طبیعی لایه ای از ازن در قسمت های بالای هواسپهر تشکیل می شود که ما را در مقابل تابش های زیان بار فرابنفش خورشید مصون می دارد اما هر گاه تراکم ازن در قسمت های پایین هواسپهر از آستانه استاندارد کیفیت هوا بیشتر باشد، یک آلاینده تلقی می شود. این گاز آلوده کننده ثانویهای است که محرک دستگاه تنفسی انسان بوده و غلظت زیاد آن باعث خونریزی و تورم شش میشود. آثار ازن بر گیاهان ظریف و دقیق است، به طوری که در تراکم های بسیار پایین ممکن است میزان رشد را کاهش دهد در حالی که هیچ گونه صدمه قابل رویتی به وجود نیاید ولی در تراکم های بالا بافت های برگ و در نهایت تمام آن را می کشد و اگر تراکم آن همچنان بالا بماند، گیاه را خواهد کُشت.
PM۲.۵
خوزستان یکی از استان های آلوده در این روز بود. علاوه بر ایستگاه حمیدیه، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های خرمشهر (۱۶۶)، پادادشهر (۱۶۴)، آبادان (۱۶۴)، حفاری (۱۶۳)، اداره کل ۲ (۱۶۳)، هندیجان (۱۶۲)، سوسنگرد (۱۶۰)، نیوساید (۱۵۹)، پست برق شماره ۳ (۱۵۸)، اداره کل (۱۵۸)، هویزه (۱۵۵)، ماهشهر (۱۵۵)، رامهرمز (۱۵۴)، شوشتر (۱۵۳) و شادگان (۱۵۱) چنین وضعیتی داشت.
در استان آذربایجان شرقی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های بناب (۱۶۴)، تقاطع هتل مرمر (۱۵۶)، محیط زیست (۱۵۶)، میدان آذربایجان (۱۵۶)، شهر جدید سهند (۱۵۳) و باغشمال (۱۵۱) بود.
در استان مازندران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه آمل به عدد ۱۵۹ رسید و در استان زنجان نیز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه قائم بر روی عدد ۱۵۵ قرار گرفت.
نوع آلاینده هوا در این استان ها PM۲.۵ بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که میتوانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوختهای فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده میشوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاهها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه گیری می شود.