به گزارش افکار نیوز، دكتر كتايون برجيس در گفت وگو با ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اينكه سرطان پستان يك بيماري وخيم و كشنده است، گفت: اگر زنان هنگام لمس پستانها و زيربغل دو طرف متوجه لمس توده با هر اندازه شده و يا با فشار نوک پستان هر نوع ترشحي را مشاهده کردند بايد به پزشک متخصص مراجعه کنند.
این جراح و متخصص زنان خاطرنشان کرد: معاینه پستان خانمها ترجیحا باید سالی یک بار توسط پزشک انجام شود اگرچه معاینه توسط خود بیمار دقیقتر از پزشک است و در اکثر موارد سرطان پستان توسط بیمار یافت میشود. یک توده پستان باید حداقل به اندازهی یک سانتیمتر باشد تا پزشک بتواند آن را لمس کند.
دکتر برجیس با تاکید بر اینکه باید از ۴۰ سالگی ماموگرافی سالیانه پستانها انجام شود، گفت: بعد از ۷۵ سالگی باید ماموگرافی هر سه سال یکبار انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: در افرادی که دارای سابقه خانوادگی سرطان پستان هستند، سن شروع ماموگرافی ۵ سال زودتر از افراد عادی است و ماموگرافی باید همراه با سونوگرافی با فواصل کوتاهتر انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در زنان جوانتر از ۳۰ سال، زنان شیرده و باردار که متوجه توده در پستان خود شدهاند سونوگرافی و معاینه بالینی پستان باید بر اساس تشخیص پزشک متخصص انجام شود، گفت: این معاینه به دقت به بیمار آموزش داده شود و به عنوان یک تست غربالگری بسیار ارزشمند محسوب می شود.
دکتر برجیس با تاکید براینکه غربالگری به روش ماموگرافی منجر به کاهش حدود ۳۰ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان ۶۹ تا ۵۰ سال میشود، گفت: تست ماموگرافی برای سنین زیر ۵۰ سال از حساسیت کمتری برخوردار است در حالی که عمده بیماران کشور ما در سنین زیر ۵۰ سال بروز بیماری را نشان دادهاند ولی برای سنین بالای ۵۰ سال به عنوان معتبرترین و حساسترین تست شناخته میشود.
شناسه خبر:
۱۲۸۲۵۶
یک جراح و متخصص زنان:
ماموگرافی سالیانه پستان از۴۰سالگی انجام شود
یک جراح و متخصص زنان با بیان اینکه ماموگرافی سالیانه پستان باید از سن ۴۰ سالگی انجام شود، اظهار داشت: در افرادی که دارای سابقه خانوادگی سرطان پستان هستند، سن شروع ماموگرافی ۵ سال زودتر از افراد عادی است و ماموگرافی باید همراه با سونوگرافی با فواصل کوتاهتر انجام شود.
۰