مینیمال سواد فضای مجازی با موضوع هوش مصنوعی به همت سازمان فضای مجازی سراج با حضور سعید گلستانی، کارشناس سواد فضای مجازی، منتشر شد.
گلستانی در ابتدای نشست با طرح این پرسش که آیا امکان انقلاب هوش مصنوعی و رباتها علیه تمدن بشری وجود دارد، گفت: ترکیب انسان و ماشین یا ترکیب انسان و هوش، ترکیب جدیدی در حوزه اندیشیدن است. در سالهای آتی، ابزارهای تکنولوژیک درون بدن ما قرار خواهند گرفت. اینها در فرآیندهای زیستی و انسانی ما مثل اندیشیدن مشارکت خواهند کرد.
وی افزود: با ادغام فناوریهای هوش مصنوعی، سایبری و فضای مجازی در بدن انسان و فرآیندهای انسانی، دیگر همچون سابق نخواهند بود. این پدیده منجر به ایجاد موجوداتی مرکب از انسان و ماشین به نام سایبرگ (Cyborg) میشود که در وحدت و هماهنگی کار میکنند.
کارشناس سواد فضای مجازی اظهار کرد: مشاغل در سطوح مختلف علمی، هنری و غیره اغلب به سوی دو مقوله میزان کار انسانها با هوش مصنوعی و تاثیرگذاری در رشد آن حرکت خواهند کرد. در واقع، یک دوره گذار تمدنی خواهیم داشت که شرایط مورد انتظار ما در این دوره به هیچ وجه در ذهن و مخیلهمان نخواهد گنجید. برای نمونه، اکثر مسائل حقوقی و انتظامی جامعه توسط ماشینهای هوشمند انجام خواهد گرفت یا صرف استفاده از قلممو و یا سایر وسایل هنری در حوزه نقاشی رو به افول رفته و جای آنها را ایزارهای تکنولوژیک این حوزه میگیرند. در حقیقت، موضوع و مادهی هنری نه از طبیعت زیستی ما که از جای دیگری به دست میآید.