براساس دادههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در سال ۱۴۰۲ تهرانیها فقط ۱۰ روز هوای پاک داشتند و ۱۲ روز دیگر هوای ناسالم تنفس کردند و در باقی روزها ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس ثبت شده است.
در این شرایط گسترش دوچرخهسواری در شهر بهعنوان یکی از روشهای حملونقل میتواند نقش مهمی در ارتقا کیفیت زندگی داشته باشد همچنین توسعه این روش میتواند به کاهش مشکلات شهری مانند ترافیک و آلودگی هوا کمک کرده و سلامت عمومی شهروندان را بهبود ببخشد.
در دهه ۹۰ مدیریت شهری وقت برای ترویج دوچرخه سواری ایستگاههای دوچرخه ایجاد شد و مسیرهای ویژه دوچرخه گسترش پیدا کرد و رفته رفته دوچرخههای اشتراکی در خیابانهای پایتخت مشاهده شد و در ساعات اوج ترافیک مورد استقبال مردم قرار گرفت.
در سالهای گذشته دوچرخههای اشتراکی از سطح شهر جمع شدند و مسیرهای دوچرخه سواری در برخی نقاط تغییر کاربری دادند، اما حالا صحبتهایی از بازگشت گسترده دوچرخههای اشتراکی شنیده میشود.
پوریا علیمردانی مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: طرح جامع حمل و نقل پاک که شامل مسیرهای فعلی پیادهروی و دوچرخهسواری است را پیگیری میکنیم، زیرا ترویج دوچرخهسواری و استفاده از وسایل نقلیه پاک، مانند اسکوتر برقی، برای مردم راحتتر است.
وی گفت: شهرداری به سمت توسعه حمل و نقل پاک و فعال کردن دوچرخههای اشتراکی حرکت میکند و در کنار آن روشهایی که در گذشته مورد استفاده بود مانند دوچرخههای اشتراکی هم فعال خواهد شد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه سرمایهگذاری پیمانکاران در این حوزه به رشد و توسعه این سیستم کمک خواهد کرد، گفت: دوچرخههای اشتراکی در حال حاضر نیز به شهر بازگشتهاند و قطعاً با سرعت بیشتری توسعه و افزایش پیدا میکنند.
علیمردانی با بیان اینکه امسال ۱۳۰ میلیارد تومان برای ترویج و توسعه حمل و نقل پاک تهران اختصاص داده شده است گفت: ایرادات مسیرهای دوچرخه سواری برطرف میشود و اکنون قراردادهایی با مناطق شهرداری به ویژه مناطق مرکزی منعقد شده تا مسیرهای دوچرخه بهسازی و بازنگری شوند.