آتش سوزی جنگل در بخش های متعدد جهان، ضمن این که مساحت سوخته شده زمین را افزایش داده، بلکه مرگ هزاران شهروندان در مناطق مختلف دنیا را به همراه داشته است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، تحقیقات جدید نشان میدهد که آلودگی دود ناشی از آتشسوزیهای جنگلی ممکن است سالانه موجب مرگ بیش از ۱۲,۰۰۰ نفر شود.
گرمایش جهانی خطر مرگ ناشی از استنشاق دود به طور خاص در استرالیا، آمریکای جنوبی، اروپا و بخشهایی از آسیا را افزایش میدهد.
اگرچه نتایج متفاوت بود، نویسندگان از هشت کشور از جمله بریتانیا، آمریکا، آلمان و چین دریافتند که در تمامی موارد، گرمایش جهانی باعث افزایش تعداد مرگومیر ناشی از استنشاق PM2.5 از آتشسوزیهای جنگلی شده است.
در برخی مناطق، افزایش دما عامل اصلی افزایش خطر آتشسوزی بود، در حالی که در مناطق دیگر، رطوبت کم نقش مهمتری داشت.
پروفسور هیلارى بامبریک، مدیر مرکز ملی اپیدمیولوژی و سلامت جمعیت در دانشگاه ملی استرالیا، گفت که میلیونها نفر در استرالیا در طول آتشسوزیهای تابستان سیاه در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در معرض سطوح خطرناک و طولانیمدت آلودگی ناشی از دود قرار داشتند.
بامبریک همچنین اظهار داشت که این امر منجر به مرگ صدها نفر در آن زمان شد و احتمالاً عواقب سلامتی و بهداشتی بلندمدتی برای بسیاری خواهد داشت.
این مطالعه تنها یکی از بسیاری از راههایی را که تغییرات اقلیمی برای سلامت ما تاثیرات منفی خواهد داشت، برجسته میکند. درک تأثیرات اینچنینی به ما کمک میکند تا برای آینده بهتر برنامهریزی کنیم.
همچنین براساس گزارش ردفرن، مطالعه ای دیگر که توسط دانشمندان بریتانیا و بلژیک هدایت صورت گرفته که این مطالعه نشان داد که گرمایش جهانی خطر آتشسوزیهای جنگلی را بهویژه در استرالیا، سیبری و ساواناهای آفریقا افزایش میدهد.
سپ لمپه، از دانشگاه بروکسل (VUB)، گفت در حالی که فعالیتهای انسانی که چهره زمین را تغییر میدهند به کاهش مساحت سوخته شده سیاره کمک میکنند اما بااین حال اثر تغییرات اقلیمی در این خصوص همچنان رو به افزایش است.
همچنین پروفسور ویم تیری، یکی از افراد حاضر در این مطالعه در دانشگاه بروکسل (VUB) نیز بر این موضوع تاکید دارد که میزان افزایش مساحت سوخته شده بهدلیل تغییرات اقلیمی "هر سال در حال افزایش است."