همه آنچه که باید درباره غربالگری ضروری بانوان بدانید
دانستن اینکه ‌سینه ها در حالت عادی چگونه باید باشند، بخش مهمی از سلامتی سینه است. اگر چه انجام تست‌های غربالگری سرطان سینه به طور مداوم برای تشخیص این سرطان مهم است، ماموگرافی‌ها هر نوع کانسر سینه‌ای را پیدا نمی‌کنند. بنابراین، بسیار مهم است که از تغییرات سینه خودآگاه باشید و علائم سرطان سینه را بدانید.شایع‌ترین علامت کانسر سینه، وجود توده جدید است. یک توده سخت بدون درد که لبه‌های نامنظمی دارد، احتمال بالاتری دارد که سرطانی باشد، اما توده‌های سرطانی سینه می‌توانند نرم یا گرد نیز باشند.
 
آنها حتی می‌توانند دردناک باشند. بسیار مهم است که هر نوع توده یا تغییراتی در سینه توسط متخصص چک شود.عوامل خطر سرطان سینهعامل خطر می‌تواند هر چیزی باشد که احتمال ابتلا به سرطان را در شما افزایش می‌دهد. اما داشتن یک عامل خطر یا حتی بیشتر، به معنای اطمینان از ابتلا به بیماری نیست. درحالی‌که شما نمی‌توانید برخی از ریسک فاکتورهای سرطان سینه مانند سابقه خانوادگی و سن‌وسال را تغییر دهید، اما برخی از فاکتورهای خطر وجود دارند که قابل‌کنترل هستند.
 
ریسک فاکتورهای مرتبط با سبک زندگی: این عوامل خطر شامل مواردی مانند عادت‌ها و رفتارهای شخصی مانند رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی هستند. مواردی مانند تصمیم‌گیری در مورد فرزندآوری و مصرف داروهای هورمونی نیز در این زمینه اثرگذار است. عادت‌هایی مانند نوشیدن الکل، اضافه‌وزن و چاق بودن، نداشتن فعالیت‌های فیزیکی، بچه‌دارنشدن تا قبل از 30 سالگی، شیرندادن و جلوگیری از بارداری، هورمون تراپی بعد از یائسگی، ایمپلنت‌های سینه از فاکتورهایی هستند که می‌توانند منجر به این نوع سرطان شوند.
 
حمید احمدی، فلوشیپ جراحی سینه و مدیر پلی کلینیک پژوهشکده سرطان معتمد،  به بررسی مفهوم غربالگری و اهمیت آن در تشخیص زودهنگام سرطان سینه پرداخت. وی ادامه داد: غربالگری به معنای تشخیص بیماری در افرادی است که خود را سالم احساس می‌کنند و هیچ‌گونه علامت یا دردی ندارند.این جراح سینه توضیح داد: اکثر بیماری‌ها، از فشارخون ساده تا سرطان، دارای برنامه‌های غربالگری هستند. در مورد سرطان سینه، این فرآیند بسیار حائز اهمیت است.
 
غربالگری سرطان سینه ؛ تشخیص در مراحل ابتداییوی با اشاره به نحوه تشخیص سرطان سینه، افزود: زمانی که سلول‌های بافت سینه به سمت سرطانی شدن می‌روند، در مراحل اولیه هیچ‌گونه علامتی نظیر توده یا درد احساس نمی‌شود. به همین دلیل، استفاده از ابزارآلات پزشکی برای تشخیص این تغییرات ضروری است. احمدی با تأکید بر نقش سونوگرافی در تشخیص سرطان سینه گفت: سونوگرافی می‌تواند سلول‌هایی را که به‌تازگی تغییر شکل داده و به سمت سرطانی شدن پیش می‌روند، شناسایی کند.این جراح سرطان خاطرنشان کرد: غربالگری سرطان سینه به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌ها برای تشخیص زودهنگام این بیماری، نقشی حیاتی در افزایش شانس درمان موفق دارد.
زمان شروع غربالگری: یک موضوع کلیدی احمدی در پاسخ به این پرسش که «از چه سنی باید غربالگری آغاز شود»، گفت: این موضوع را به عوامل ریسک بستگی. اگر یک خانم دارای سابقه خانوادگی سرطان سینه، نظیر مادر یا خواهر مبتلا به این بیماری باشد، لازم است که غربالگری را زودتر از سن ۴۰ سالگی شروع کند. در غیر این صورت، خانم‌ها باید از سن ۴۰ سالگی به بعد، بدون درنظرگرفتن سوابق خانوادگی، اقدام به انجام ماموگرافی کنند.اهمیت ماموگرافی سالانهاین جراح سینه تأکید کرد: توصیه می‌شود خانم‌ها حتماً از سن ۴۰ سالگی به بعد، حتی در صورت عدم وجود هیچ‌گونه علامت یا سابقه خانوادگی، سالانه ماموگرافی انجام دهند. این اقدام می‌تواند به تشخیص زودهنگام سرطان سینه کمک کند و در نهایت، شانس درمان موفق را افزایش دهد.احمدی به خانم‌ها توصیه کرد: تحت‌نظر پزشک، برنامه غربالگری خود را تنظیم کنند و در صورت نیاز، فواصل غربالگری را تکرار کنند. وی به اهمیت انجام غربالگری سالانه از سن ۴۰ سالگی، حتی در صورت عدم وجود علائم، پرداخته و توصیه می‌کند که زنان به‌ویژه افراد باسابقه خانوادگی، این فرآیند را جدی بگیرند.
پژوهشکده سرطان معتمد نیز در ماه اکتبر که به آگاهی‌بخشی درباره سرطان سینه اختصاص دارد، اقدام به ارائه خدمات غربالگری رایگان کرده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت نوبت و اطلاعات بیشتر با شماره ۸۸۶۴۱۳۹۸ تماس بگیرند. این فرصتی است تا بانوان از وضعیت سلامت خود مطلع شوند و در صورت نیاز، اقدامات لازم برای تشخیص و درمان زودهنگام را انجام دهند.