تربیت فرزند از مسائل مهم و ضروری است چرا که قالبهای رفتاری و اصول فکری فرزندتان براساس نحوه تربیت والدین شکل میگیرند. تربیت پسران و دختران به علت تفاوت های روحی و جسمانی با یکدیگر متفاوت است. پسرها نسبت به دخترها از آزادی عمل بیشتر و قابلیت کنترل کمتری برخوردارند و... بنابراین والدین باید شیوه تربیتی متفاوتی در رابطه با تربیت پسران خود داشته باشند.
کار خونه فقط برای خانوماست
فرزند خود را طوری تربیت کنید که فکر نکند تمام کارهای خانه به عهده خانم ها است. او باید تمیز کردن خانه، پختن غذا و انجام کارهای شخصی و بهداشتی را یاد بگیرد تا در زمان تنهایی دچار مشکل نشود.
مرد که گریه نمی کنه
یکی از جملات کلیشه ای که بسیاری از افراد به کار می برند این است که مرد گریه نمی کنه؟ این جمله را به پسران خود نگویید بلکه به آنها بیاموزید احساسات خود را بروز دهند وهر زمان احساس ناراحتی یا غمگینی داشتند به راحتی گریه کرده و از این کار خجالت نکشند.
تو مرد خونه ای
کم نیستند کسانی که هنوز، داشتن پسر را نوعی امتیاز میدانند و بین پسر و دخترشان فرق می گذارند. اینگونه والدین به پسر خود بها زیادی داده و به او می آموزند که می تواند در امور شخصی خواهرش دخالت کند و به اصطلاح نقش مرد خانه را بازی کند. اطفال نیاز دارند که والدین نقاط قوت شان را شناسایی کنند؛ بدون تبعیض و مقایسه به رشد و شکوفایی شان کمک کنند.
برو کنار دیگه مرد شدی
برخی والدین محبت فیزیکی را مخصوص دخترها می دانند و به پسران کم تر توجه می کنند و اگر فرزندشان بخواهد آنها را در آغوش بگیرد به او می گویند " تو دیگه مرد شدی این کارها چیه" باید بدانید یکی از اصول تربیت فرزند پسر این است که محبت خود را به صورت فیزیکی به او نشان دهید پس از نوزادی به اندازه و با روش صحیح پسر خود را در آغوش بگیرید و ببوسید.
از خانم ها بد نگو
از سن پایین به پسر خود احترام به زنان و نحوه برخورد صحیح و درک درست از نیازهای زن داشتن را بیاموزید و از خانم ها پیش او بد نگویید مثلا نگویید زن ها ناقص العقلند و... تا هنگام بزرگسالی او بهترین رفتار را با همسر خود داشته باشد.
از حرف های کلیشه ای دوری کن
هیچ اشکالی ندارد که پسر بچه شما لباس های رنگ شاد بپوشد و یا با عروسک بازی کند، او کودک است و به چنین بازی هایی نیاز دارد،علایق و رنگ ها جنسیت ندارند.
مرد باید جدی باشد
مردانگی سمی به این باور عمومی اشاره دارد که «مردانگی» چیزی جز سلطه، خشونت و پرخاشگری نیست؛ این باور که مردان باید خشن و جدی رفتار کنند و احساساتشان را بروز ندهند، میتواند برای سلامت روان آنها مضر باشد و عواقب جدی برای جامعه داشته باشدپس به جای آموزش جدی بودن و مرد سالاری به پسرتان، به او عشق ورزیدن را یاد دهید.
غیرتی باش
غیرت را به اشتباه برای کودکتان معنی نکنید، غیرت یعنی اینکه مرد خانواده بتواند آرامش و آسایش خانواده خود را تامین کرده و از آنها حمایت کند. برخی افراد به معنای غیرت همسر یا خواهر و... خود را کنترل کرده و زندگی او را مختل می کنند.
پسرت را لوس بار نیاور
برخی والدین با محبت افراطی به پسرهای شان آینده و زندگی او را به خطر میاندازند؛ چرا که پسر شان آن قدر در امکانات و توجه والدین از رفاه و آسایش برخوردار است که در آینده به تنهایی نمیتواند از عهدهی مشکلات زندگی برآید و دچار سرخوردگی اجتماعی میشود. در اختیار گذاشتن هرآنچه که کودک می خواهد بدون حدو مرز و محدودیت سبب خودخواهی فرزند می شود.
نکات مهم تربیت پسران
.پسر بچه ها پر از شیطنت و شور هستند، به او اجازه دهید تا انرژی و خود را تخلیه کند و از سلامت روان برخوردار شود.
.فرصت یادگیری مهارت های اجتماعی را به فرزندتان بدهید.
.پسر خود را با زنان قوی و باهوش احاطه کنید تا او در ناخودآگاه خود برای زنان ارزش قایل شود و او را موجودی ضعیف نداند.
.با تعریف کردن از شخصیت و ویژگی مثبت پسرتان به او اعتمادبهنفس بدهید.
.برای او الگو بوده و نقش پدر را در تربیت او پررنگ کنید.
.به او شهامت حرف زدن بدهید.
.برای نظرات پسرتان ارزش قائل شوید.
.به او مرتب بودن، آراستگی و پاکیزگی را بیاموزید.
.به او مسئولیت واگذار کنید.