سید صلاح قریشی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت دهه مبارک فجر در سالن تأمین اجتماعی کردستان برگزار شد، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی یکی از بزرگترن نهاد اجتماعی کشور است که وظیفه خدمتگزاری به جامعه که بیش از 42 میلیون نفر جمعیت کشور یعنی 53 درصد تحت پوشش دارد.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی 18 صندوق در بخش بیمه فعالیت دارد، افزود: آمار بیمهشدگان تامین اجتماعی در استان کردستان 227 هزار و 195 نفر بیمه شده اصلی بوده که شامل بیمه اجباری، بیمه توافقی، بیمه اختیاری، بیمه مشاغل، بیمه رانندگان، بیمه کارگران، بیمه قالی بافان، بیمه ساختمانی، بیمه بیکاری، بیمه کارفرمایان سنفی و برخی دیگر از بیمهها تفکیک میشود.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کردستان بیان کرد: مجموع افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی کردستان 685 هزار و 815 نفر است که 40 درصد از کل جمعیت استان را در بر گرفته و 53 درصد تحت پوشش، بیمه شهری هستند.
قریشی عنوان کرد: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده در بخش بیمه خانواده ایرانی در بخش زنان خانهدار، دانشجویان دختر و پسر پوشش بسیار خوبی در سازمان تامین اجتماعی برای حمایت از آحاد جامعه انجام میدهد که خوشبختانه نتیجه آن در دو سال اخیر افزایش 2.3 میلیون نفر بیمه شده سازمان تامین اجتماعی در کشور بوده است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کردستان بیان کرد: پرداخت تعهدات سازمان تامین اجتماعی شامل مستمری سه گانه بازنشسته، از کار افتاده و بازماندگان است که با توجه به سیاست این سازمان تاکنون تعلیقی در این راستا وجود نداشته و بالغ بر 3 هزار و 504 میلیارد تومان تعهدات بلند مدت و کوتاه مدت این سازمان بوده و 180 میلیارد تومان پرداخت به بیمه بیکاری بوده است.
وی اظهار کرد: جمعیت کل تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی در استان کردستان 685 هزار و 815 نفر است که 63 هزار و 462 نفر مستمریبگیر از تعهدات اصلی این سازمان در حال خدمترسانی است.
مدیرکل تامین اجتماعی استان کردستان خاطر نشان کرد: تغییراتی در بحث تعهدات سازمان تامین اجتماعی در بخش مرخصی سازمانی برای حمایت از جامعه خانواده و جوانی جمعیت «پرداخت غرامت دستمزد ایام بارداری» ایجاد شده و از 6 ماه تعهد به 9 ماه رسیده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده اظهار کرد: در طول 2 سال گذشته میزان تسهیلات قرضالحسنه به مستمریبگیران و بازنشستگان از 7 میلیون تومان به 20 میلیون تومان از افزایش یافته و تاکنون 220 میلیون تومان به این قشر زحمتکش در استان پرداخت شده است.
قریشی بیان کرد: در بحث اصلاح ماده 5 قانون کارگران ساختمانی نیز صدور جواز برای پوشش کارگران ساختمانی بسیار مطلوب بوده، امیدواریم با توجه به منابع درآمدی، مجوز جذب بیمهشدگان جدید از سر گرفته شود.
خدماترسانی پزشکی به 943 هزار نفر کردستانی
شیرزاد قادرپور اقدم مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان نیز در این نشست مطبوعاتی به ارائه گزارشی پرداخت و اظهار داشت: مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی به عنوان اولین ارائهدهنده خدمات بزرگ کشور در دو مقوله درمان مستقیم و درمان غیر مستقیم خدماترسانی میکند.
وی افزود: "توسعه خدمات درمانی و عدالت در خدمات درمان" سیاست اصلی این سازمان است که خوشبختانه 9 مرکز درمانی در سطح استان اعم از 2 بیمارستان و 7 مرکز درمانی وجود دارد.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان بیان کرد: 3 درمانگاه سطح یک عمومی در شهرستان کامیاران، بانه و دیواندره وجود دارد که مراکز ملکی از نظر کمی و کیفی کارنامه قابل قبولی در سطح کشور دارد، هر مرکز بیمارستانی نیز از نظر درجه اعتبار بخشی رتبه یک کشور را دارد.
وی خاطر نشان کرد: در 9 ماهه سال جاری تعداد مراجعان سرپایی به مراکز درمانی تحت پوشش 943 هزار و 771مورد بوده که شامل ویزیت پزشکان عمومی، متخصص و داندان پزشکان است، مراجعه پاراکلینک به مراکز داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی، فیزیوتراپی، سنوگرافی در این بازه زمانی بالغ بر 774هزار و 919 مورد بوده است.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان اذعان کرد: تعداد مراجعان به بیمارستانهای تامین اجتماعی کردستان در 9 ماهه اخیر حدود 16 هزار و 834 مورد بوده که از این تعداد 7 هزار و 773 مورد منجر به جراحی و بستری شده است.
وی اعلام کرد: سیاست کلی سازمان تامین اجتماعی در درمان مستقیم، خرید راهبردی خدمات برای کاهش پرداخت است، افزایش 40 درصدی مراکز طرف قرارداد در کل استان بالغ که بر 846 مرکز درمانی بوده، در همین زمینه بود؛ در حال حاضر 110 پزشک عمومی، 243 پزشک متخصص، 33 مورد داندان پزشک، 186 مورد واحد های پاراکلینک، 16 بیمارستان دانشگاهی، 3 بیمارستان خصوصی، 51 درمانگاه طرف قرارداد این سازمان است.
قادرپور اقدم از توسعه بیمارستانهای سطح استان خبر داد و گفت: بافت قدیمی بیمارستان سنندج و سقز نیاز به به روز رسانی دارد در مرحله اجرا است که امیدواریم در چند سال آینده به استاندارد لازم خواهد رسید.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان کردستان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر دلیل خراب بودن دستگاه ام آی آر این بیمارستان چیست؟، گفت: دستگاه ام آی آرقبلی متاسفانه 3 مورد منجر به قفل دستگاه شد که با پیگیری مداوم دستگاه جدید با اعتبار بالغ بر 16 میلیارد تومان در تیرماه امسال خریداری، راهاندازی و 2 هزار و 800 بیمار پذیریش شد.