حداکثر مبلغ عیدی ۱۵ میلیون و ۹۲۲ هزار تومان خواهد بود.لذا هر پرداختی به عنوان عیدی کمتر از ۱۰ میلیون و ۶۱۴ هزار تومان به کارگران ی که یکسال یا بیشتر در یک کارگاه ثابت سابقه اشتغال دارند، اتفاقی خلاف قانون است و کارگران حق شکایت دارند؛ میتوانند از کارفرما به ادارات کار شکایت کنند؛ این حق روی کاغذ برای کارگران مشمول قانون کار به رسمیت شناخته شده اما در عمل به دلیل قراردادهای موقت یکماهه، سه ماهه و یکساله یا حتی قراردادهای شفاهی در کارگاههای کوچک، کارگران اجازهی برخورداری از این حق قانونی را ندارند.
به تازگی یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان و از اعضای سابق شورای اسلامی کار، خواستار پرداخت «عیدی کارگری» به بازنشستگان تامین اجتماعی شد. او با انتقاد از مبلغ عیدی بازنشستگان کارگری عنوان کرد: سالهاست یکی از اصلیترین مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی، پرداخت عیدی کارگری است؛ این مطالبه را در دولتهای مختلف مطرح کردهایم، اما متاسفانه هیچ زمان گوش شنوایی نبوده است.
به گفته فرجی، مدیرعامل تامین اجتماعی که حرف آخر را در مورد رقم عیدی بازنشستگان این سازمان میزند، باید بداند با عیدی کارمندی، کارگران بازنشسته شب عید شرمنده خانوادههایشان میشوند. وقتی قانون میگوید کف عیدی کارگری ۶۰ روز مزد مصوب و سقف آن ۹۰ روز مزد است، باید این محدوده قانونی در مورد عیدی پرداختی به کارگران بازنشسته نیز رعایت شود.
او ادامه داد: انتظار داریم حداقل به اندازه دو پایه دستمزد به تمام بازنشستگان تامین اجتماعی عیدی بدهند؛ اضافه کرد: بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل بگیر و زیر خط فقر هستند؛ چرا عیدی پایان سالِ بازنشستهای که ۹ میلیون حقوق میگیرد باید برابر با عیدی پرداختی به یک قاضی یا یک استاد دانشگاه باشد؟
این فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی در پایان گفت: اگر قرار بر برابری در پرداختهاست، در طول سال مزایای آن چنانی خواص را هم به ما کارگران بازنشسته بپردازند.
گفتنی است قانون عیدی کارگران سالها است که بدون تغییر خاصی اجرا میشود. قانونگذار با تصویب قانون نحوه پرداخت عیدی کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۴ اعتبار قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار مصوب ۱۳۷۰ را لغو نکرده است؛ بنابراین حکم تعیین عیدی معادل ۶۰ روز آخرین مزد روزانه مشمولین قانون کار کماکان به قوت خود باقی است.