قدرتالله محمدی، رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در دویست و یازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه خط قرمزی برای فضاهایی که ساکنان نمیتوانند فرار کنند، در نظر گرفتهایم، اظهار کرد: یک نفر از کردستان با سامانه ۱۲۵ تماس گرفت که فرزندش در بیمارستان بستری است و آتشنشانان این کودک را نجات دهند. ۹ جنین و ۱۱ بیمار بستری در آیسییو نجات داده شدند.
او افزود: اگر دستگاه یک بیمار قطع میشد، جان خود را از دست میداد که دو آتش نشان در محل حضور پیدا کرده و از فرد مراقبت کردند و خوشبختانه نجات یافت.
محمدی با بیان اینکه حادثه در خیابان ولیعصر از سوی یکی از شهروندان گزارش داده شد، تصریح کرد: بعد از اینکه نیروهای اولین ایستگاه ما به محل رسیدند، مسئولین بیمارستان با سامانه ۱۲۵ تماس گرفتند که آتشسوزی صورت گرفته تا قبل از آن اطلاعی نداشتند. از اتاق ۱۰۶ طبقه ۱۶، آتش شعلهر شده بود.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران تأکید کرد: کدام آزمایشگاه کامپوزیت را تأیید کرده بود؟ چرا آتش به دستاندازهای ۱۸ طبقه نفوذ کرده بود؟ اگر نمایی غیر از کامپوزیت به کار گرفته بودند، آتش به هیچ یک از طبقات نفوذ نمیکرد.
محمدی با بیان اینکه ما سایت بیمارستان را نجات دادیم، گفت: اگر بخش دیگری از بیمارستان نیز آتش میگرفت، عملاً قابل استفاده نبود. وقتی آتشنشانان مراجعه کردند، دیدند جعبههای فایرباکس بیمارستان آب ندارد. علیرغم اهمیت موضوع، ایمنی اولویت آخر بود.
او افزود: اگر دوربین نظارت و اعلام حریق وجود داشت در اولین لحظه متوجه میشدند. اولین شهروندی که متوجه آتشسوزی شده بود قطعا ۲۰ دقیقه بعد بود و بیمارستان متوجه این حادثه نشده بود.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه همهجای دنیا از نمای کامپوزیت استفاده میکنند اما نه به این شکل، گفت: ۵۰ درصد ساختمانهای دولتی ناایمن هستند اما هیچ اهمیتی در بودجه برای ایمنی ساختمانها داده نشده است. شرکتهای بیمه میتوانند به ما کمک کنند. چرا این شرکتها ساختمانهایی که تأییدیه ایمنی ندارند، بیمه میکنند؟
محمدی اضافه کرد: شرکتهای خودروساز خاموش کنندههای آتشنشانان را چه کردهاند؟ در جادههای بین راهی آتشنشانی نداریم و اگر در خودروها وسایل ایمنی وجود داشته باشد بسیار کمک کننده خواهد بود.
محمدی با اشاره به بازدید از ۴۸ هزار ساختمان در طول مدت اخیر، یادآور شد: یک نفر و یک سازمان نمیتواند کاری کند. ما به هم ریختگی و شلختگی ایمنی را در شهر شاهد هستیم. ۱۲۹ ساختمان با کمک کمیته ایمنی و دستگاه قضایی به ۷۵ ساختمان رسید و کوتاه نخواهیم آمد .تا پایان سال ۱۴۰۳ این ساختمانها را به صفر خواهیم رساند.
او با بیان اینکه از ۲۰ هزار ساختمان پر خطر تهران ۲۵ درصد نمای کامپوزیت دارند، تاکید کرد: قطعاً اگر نمای ساختمان بیمارستان گاندی سیمانی بود، چنین اتفاقی رخ نمیداد. ۴۰۰ حادثه روزانه در تهران بر اثر سهلانگاری رخ میدهد.
محمدی تأکید کرد: وزیر بهداشت در سال قبل دستور داد که مراکز درمانی باید تاییدیههای آتش نشانی داشته باشند. دو هزار و ۵۰۰ مرکز درمانی مراجعه کردند و هزار و ۸۰۰ مرکز تأییدیه گرفتند.
او ادامه داد: سازمان آتشنشانی به خودی خود در ایمنسازی شهرک بوعلی وارد شد؛ همچنین هشت هزار واحد در شهرک شهید بهشتی بعد از ۳۰ سال به اجبار در حال ایمن سازی هستند.
گمانهزنی در مورد علت حادثه آتشسوزی بیمارستان گاندی کذب محض است
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به گمانه زنی در مورد علت حادثه در رسانهها، یادآور شد: با توجه به شعلهور بودن بالای آتش، بررسی علت حریق زمان بر است و هرچه گمانهزنی صورت گرفته، کذب محض است. تنها منبع معتبر در مورد علت حادثه سازمان آتشنشانی است. یکی از رسانهها نیز مطرح کرده بود که اگر نردبان بزرگتری وجود داشت آتش زودتر مهار میشد اما باید بگوییم بزرگترین نردبان دنیا ۶۴ متری است و ما پنج عدد از این نردبان ها داریم.
او با تأکید بر اینکه حتی یک سال هم نباید از بروزرسانی تجهیزات عقب بمانیم، یادآور شد: شاید اگر پهپاد اطفای حریق در تهران وجود داشت، شرایط بهتری ایجاد می شد؛ لذا تقاضا داریم بودجه آتشنشانی افزایش یابد.
آتشنشانان تمام شهرها سختی کار میگیرند، جز تهران
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران تاکید کرد: آتشنشانان تمام شهرها سختی کار می گیرند به جز تهران؛ آتشنشانان پایتخت در حوادث تهران، حوادث ملی و حتی بینالمللی وارد میشوند و ما ۶۱ شهید آتشنشان داریم. امیدواریم کمک شود تا بتوانیم مشکل معیشت آتشنشانان را برطرف کنیم.