تاریخ بیماریها از ابتلا و دردهای ما شروع نمیشود، مثلا هرچند درباره کرونا حافظه ما به همین ۴ سال گذشته و هزاران مرگ دردناک ختم میشود، اما در تاریخ، آنفلوآنزا به مراتب کشندهتر و ترسناکتر بوده است. در همین قرنی که گذشت، همهگیری بیماری آنفلوآنزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸، حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر را در جهان به کام مرگ کشاند. آنفلوآنزای اسپانیایی یکی از مرگبارترین وقایع بیماری در تاریخ بشر به حساب میآید.
پس تعجب نکنید و انتظارش را داشته باشید که نه تنها آنفلوآنزا بعد از صد سال همچنان وجود دارد، بلکه کرونا هم با ما خداحافظی نکرده است.
دو روز پیش رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری در یک برنامه تلویزیونی درباره همین ویروسها هشدار داد و اعلام کرد: ما معمولا در این موقع از سال انتظار داریم که میزان شیوع آنفلوآنزا و علائم تشدید تنفسی و عفونت ویروسی خیلی کم شده باشد اما الان تعداد مراجعه به مطبها و بیمارستانها به ویژه در بخش اطفال به دلیل عفونتهای ویروسی به صورت آنفلوآنزا بسیار زیاد است.
عاطفه عابدینی فوق تخصص ریه که در برنامه «روزنه» صحبت میکرد، ادامه داد: خانوادهها به ویژه کودکان مقطع ابتدایی و پیش دبستانی طی چند هفته اخیر دچار علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، گلودرد و تب شدند که از زیرسویههای اومیکرون و یا آنفلوآنزا و در برخی موارد عفونت است.
دکتر مینو محرز ، متخصص بیماریهای عفونی نیز با تایید افزایش آمار مبتلایان به ویروسهای تنفسی اظهار کرد: اکثر نقاط جهان بخاطر افزایش سفرها و رفت و آمدها در تعطیلات سال نوی میلادی سویه جدید کرونا شیوع پیدا کرده و با افزایش موارد ابتلا به کووید مواجه شدهاند.
او ادامه میدهد: در ایران نیز هم سویه جدید کرونا افزایش یافته و هم آنفلوآنزا فراگیر شده است، البته علاوه بر ویروس کرونا و آنفلوآنزا، ویروسهای زمستانی هم که باعث عوارض تنفسی میشوند، بسیار شایع هستند.
این متخصص میگوید: همچنان به تزریق واکسن آنفلوآنزا توصیه میکنم چرا که هنوز تا پایان سال زمان زیادی مانده،ضمن اینکه ویروس آنفلوآنزا تا فروردین و اردیبهشت هم شایع است.
محرز با بیان اینکه سویه جدید کرونا مرگ و میر ندارد مگر در گروههای خاص شامل سالمندان یا کسانی که بیماریهای زمینهای دارند، تاکید میکند: هیچ راه تشخیصی وجود ندارد تا کسی بفهمد که به کدامیک از این ویروسها مبتلا شده، تنها راه تشخیص همچنان تستهای موجود در آزمایشگاههای معتبر است.
به گفته این متخصص علیرغم افزایش مبتلایان به این ویروسها همچنان شهروندان ماسک نمیزنند و این موضوع خطرناک است.
محرز ادامه میدهد: تنها راه پیشگیری که سازمان جهانی بهداشت نیز بر آن تاکید دارد، همچنان ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و شستن دستها است.
او توصیه میکند: بچههای دارای علائم را مدرسه نفرستید، چون نه تنها بقیه دانشآموزان هم مبتلا میشوند،بلکه والدین آنها هم بیمار شده و گردش ویروس ادامه خواهد داشت. همچنین کارمندان،کارگران و همه شاغلانی که در فضاهای بسته مشغول به کار هستند و به این ویروسها مبتلا شدهاند، نباید سرکار بروند.