مستمری مددجویان تحت پوشش دونهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی کشور در حالی با افزایش ۲۰ درصدی مابهالتفاوت ۴۰ درصد ابتدای سال مواجه است که هنوز خبری از پرداخت نیست. اگرچه وزیر تعاون دیروز اعلام کردند که مستمریها در حال واریز است، اما تاکنون بسیاری با تماس به رسانهها خواستار پیگیری و علت عدم واریز مبالغ به حساب مددجویان شدند.
البته در کنار اقدامات مثبت دولت سیزدهم، تعلل و یا تاخیر در پرداختیهای حقوق مددجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد سبب دلخوری و ناراحتی این قشر آسیبپذیر شده است. افرادی که در کنار ناراحتیهای ناشی از معلولیت و مخارج سنگین درمانهای مورد نیاز که در برهه تورمهای کنونی واقعا آزردهکننده و شکننده است، اکنون نگران عدم واریز مبالغ حمایتی هستند.
طبق اعلامهای غیررسمی، دلیل عدم واریز یا همان تاخیر در واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، اختلالات سیستمی در شبکه واریز وپرداخت بانکها به دلیل همزمانی با واریزی حقوقهای کارمندان و کارگران در ابتدای هر ماه عنوان میشود. براساس این گفتهها که البته چندان قانعکننده هم نیست، از نیمه شب اول آذرماه واریزیها به ترتیب در حال انجام است که به نظر واریزی مستمری تکنفرهها با تاخیری یک روزه نسبت به دیگر مستمریبگیران انجام میگیرد.
این اساس، نمایندگان با تصویب بند الحاقی ۱ ماده ۳۱ لایحه برنامه هفتم توسعه مقرر کردند که دولت موظف است در طول اجرای قانون برنامه که از سال ۱۴۰۳ آغاز میشود، علاوه بر پرداخت یارانه فعلی، هرسال حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور را متناسب با سطح محرومیت بر مبنای متوسط بیست درصد (%۲۰) حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار، در چهارچوب بودجه سنواتی و از محل درآمد قانون هدفمند کردن یارانه ها با حذف خانوارهای پردرآمد و در قالب ردیف مستقل از طریق دستگاه های مذکور پرداخت نماید.
علاوه بر این نمایندگان مردم در خانه ملت در مصوبهای دیگر از لایحه هفتم توسعه، دولت را مکلف کردند تا نسبت به تأمین سبد معیشتی از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید، تخم مرغ، پنیر، روغن مایع و ماکارونی برای ۵ دهک اول اقدام کند.
براساس بند الحاقی 3 به ماده 31 این لایحه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 167 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر در صحن درباره تامین اقلام اساسی مردم از طریق کالابرگ الکترونیکی موافقت کردند.
از طرفی نادر کمالی ارائه خدمات بهینه به مددجویان و قشر آسیب پذیر جامعه را مسؤولیتی اجتماعی برای شرکت دانست و اظهار کرد: برابر مصوبات هیئت دولت اشتراک پذیری رایگان مددجویان با روند مطلوبی در سال جاری تداوم داشته و وفق تفاهم نامه همکاری با کمیته امداد و بهزیستی استان در حال پیگیری و اجرا است.
مدیرعامل شرکت گاز تصریح کرد: این شرکت علاوه بر تسریع در اجرای لوله کشی گاز منازل مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، نصب بخاری های هرمتیک که علاوه بر ایمنی، راندمان انرژی بالایی نیز دارند را در برنامه اجرایی خود خواهد داشت.
متفکر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم حمایت هر چه بیشتر و توجه ویژه به مراکز نگهداری بهزیستی و کمیته امداد، سمن های مردم نهاد در امور خیریه اظهار داشت: امسال گام های مهمی از سوی شرکت گاز در خدمات رسانی بهینه به این قشر آسیب پذیر برداشته شده و برابر برنامه هفتم توسعه کشور نیز در پیگیری تأمین گاز رایگان موسسات و سمن ها و امور خیریه نیز تلاش خواهد شد.