سرهنگ علی اصغر شریفی با اشاره به قانون هوای پاک و آلودگی صوتی در پایتخت گفت: بهطورکلی هرگونه اقدامی که موجبات آلودگی صوتی را فراهم کند، ممنوع است.
وی در ادامه با اشاره به ماده ۶ قانون گفت: مراکز معاینه فنی وسایل نقلیه موتوری ماده ۶ قانون موظفند انواع وسایل نقلیه موتوری مورد بازدید را از جهت رعایت حدود مجاز آلودگی صوتی نیز تحت آزمایش و کعینه قرار دهند.
سرهنگ شریفی در ادامه در مورد نمونههای تولید صدای نامتعارف یا ناهنجار گفت: موضوع مهم تولید صدای نامتعارف یا نا هنجار را میتوان در استفاده خودروها از بوقهای شیپوری، لوله اگزوز ، سامانه صوتی و بلندگوها تقسیم بندی کرد. خودروهایی که با استفاده از این موارد به منظور تولید صدای ناهنجار و نامتعارف میکنند متخلف محسوب میشوند و مطابق قانون با آنها برخورد میشود.
وی در مورد نقص فنی موثر نیز گفت: نقص فنی موثر در زمینه قانون هوای پاک به نکته مهم هرنوع نقص یا تغییر در وضعیت خودرو از جمله به لحاظ فنی، ظاهری و استاندارد اشاره دارد. از میان این نکات، نقص فنی خود به چند بخش از جمله افزایش بیش از حد مجاز گازهای آلاینده، کاهش ضریب ایمنی و آلودگی صوتی تقسیم میشود.
رئیس اداره اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه با اشاره به ماده ۲۹ قانون هوای پاک و میزان جریمه. خودروهای متخلف گفت: تولید صدای نامتعارف یا ناهنجار از بوقهای شیپوری، لوله اگزوز، سامانه صوتی یا بلندگوی منصوب در وسایل نقلیه مانند آن تخلفی است که در صورت ارتکاب از سوی رانندگان خودروها در مرتبه اول شامل ۱۰۰ هزار تومان جریمه نقدی، در مرتبه دوم ۲۰۰ هزار تومان و برای بار سوم ۳۰۰ هزار تومان خواهد شد.