محسن پیرهادی ، عضو هیات رئیسه مجلس با تاکید برضرورت تقویت حس تعلق مشمولان و داوطلبان نظام وظیفه به ستاد نیروهای مسلح اعم از سپاه ،نیروی انتظامی و ارتش و... در دوران خدمت سربازی ، گفت : با حرفه ای شدن سربازی هم نیروهای مسلح از یک نیروی حرفه ای و دارای تعلق و تعهد خدمت بیشتری نسبت به سربازان اجباری بهرهمند خواهند شد و هم جامعه نگاه مثبت و رضایت بیشتری نسبت به تعهد به خدمت سربازی پیدا می کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: عمر قانون خدمت نظام وظیفه به دهه ۶۰ یعنی قریب به چهل سال – ۴ دهه - قبل بر میگردد و ضروری است این قانون بروزسانی شود و ایرادات آن رفع و اصلاحات در جهت حرفه ای شدن خدمت سربازی درآن صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اصلاح قانون نظام وظیفه سالیان متمامدی است که از سوی جوانان، مشمولان قانون و ستاد کل نیروهای مسلح مطرح می شود، تصریح کرد: پیرو این مطالبه طی سال های گذشته چند باری اصلاحات جزیی در قانون اعمال شده اما آنطور که باید و شاید نه خواسته های نیروهای مسلح را بر آورده کرده و نه رافع نیازهای جامعه و مشمولان وظیفه بوده است، در همین راستا هم اصلاح قانون نظام وظیفه به عنوان یکی از از مطالبات مردمی در دستور کار جمعی از نمایندگان قرار گرفت و جلسات کارشناسانه بسیاری حول این موضوع باکارشناسان دفاعی و نظامی و نمایندگان ستاد نیروهای مسلح و کارشناسان حوزه پژوهشی و استراتژی انجام شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، خاطرنشان کرد: اگرچه مجلس آماده ارجاع طرح از کمیسیون به صحن علنی بود تا طرح مذکور را بعد از ماهها جلسات کارشناسانه تعیین تکلیف کند اما اخیرا دو لایحه با عنواین «مهارتآموزی سربازان» و «اصلاح قانون نظام وظیفه» در دولت مطرح شده است که مجلس منتظر پایان بررسی این دو لایحه در هیات دولت و ارجاع آن به مجلس است تا با ادغام طرح مجلس و لوایح دولت مناسبترین و اثرگذارترین اصلاحات مورد نظر جامعه و ستاد کل نیروهای مسلح را در باره قانون نظام وظیفه اعمال کند.
وی با بیان اینکه بر اساس روال کاری مشخص مجلس چون بررسی طرح مجلس در زمینه اصلاح قانون نظام وظیفه در کمیسیون امنیت ملی پایان یافته بود تا ارجاع لوایح دولت به مجلس و آغاز بررسی آنها در کمیسیون ورود به طرح مسکوت خواهد ماند، افزود: ما در مجلس در تلاشیم که خدمت سربازی مانند بسیاری از کشورها حرفه ای شودو بر همین اساس مذاکرات جدی ای با صاحبنظران عرصه امنیتی – دفاعی کشور داشته ایم و به نتایج خوبی در این باره رسیده ایم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: از جمله پیشنهادات مجلس در زمینه حرفه ای شدن نظام وظیفه در کشور،بالا بردن حس تعلق مشمولان و داوطلبان نظام وظیفه به ستاد نیروهای مسلح اعم از سپاه ،نیروی انتظامی و ارتش و... است که به خدمت آن در می آیند، در طرح پیشنهادی مجلس افراد داوطلب ۵ سال متعهد به خدمت میشود و بر اساس این تعهد با آنها مانند یک فرد نظامی درجه دار برخورد می شود چه از نظر اعطای درجه و چه از نظر دریافت حقوق و مزایا و... که نیروهای رسمی نظامی کشور از آن بر خوردار هستند، در پایان زمان ۵ساله فرد تصمیم می گیرد که حضور در نیروهای نظامی، امنیتی و انتظامی را ادامه دهد یا نه ،به این ترتیب هم حقوق داوطلب تامین می شود ونگاه مثبت و رضایت بیشتری نسبت به تعهد به خدمت سربازی پیدا می کند و هم در پایان ۵ سال نیروهای مسلح این یک نیروی حرفه ای و دارای تعلق و تعهد خدمت بیشتری نسبت به سربازان اجباری بهرهمند خواهند شد.
پیرهادی با تاکید براینکه قانون نظام وظیفه نیازمند نگاه جامع و بروز است تا بر اساس آن بتواند نیازهای دفاعی و امنیتی و انظامی کشور را مرتفع کند و هم با خواست جامعه همگرایی بیشتری داشته باشد، اظهار کرد: تقویت بنیه دفاعی و امنیتی کشور از طریق بکارگیری نیروی مشتاق و حرفه ای دغدغه جدی مجلس است که در قالب طرح اصلاح قانون نظام وظیفه به آن ورود کرده و پیگیر آن است.
عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم، درباره اثرگذاری دو لایحه دولت بر طرح مجلس در خصوص اصلاح نظام وظیفه تاکید کرد: هنوز لوایح دولت در این باره به مجلس ارجاع نشده و مجلس در جریان جزییات لوایح مذکور نیست اما مجلس و دولت تلاش خواهند کرد تا با تامین نظر نیروهای مسلح اصلاحات موثری در قانون مذکور ایجاد کنند که ماحصلش رضایت جامعه و تقویت بنیه دفاعی- امنیتی کشور باشد.