مطالعهای که توسط محققان دانشگاه منچستر انجام شد نشان داده است که استفاده مکرر و متنوع از آنتی بیوتیکها با ایجاد پیامدهای شدیدتر پس از عفونت و ابتلا به کرونا از جمله مرگ مرتبط است.
این یافتهها که توسط eClinical Medicine منتشر شده است، هشداری در برابر مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک است.
تیم تحقیقاتی که شامل محققانی از دانشگاههای آکسفورد و لیدز نیز بوده، دریافته است بیمارانی که در ۳ سال گذشته به طور مکرر در معرض آنتیبیوتیک قرار گرفتهاند، احتمال بیشتری دارد که پس از ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شوند و ظرف ۳۰ روز پس از آن جان خود را از دست بدهند.
احتمال بستری شدن در بیمارستان برای افراد مبتلا به کرونا و سابقه استفاده قبلی از آنتی بیوتیک ها در مقایسه با بیمارانی که در معرض آنتی بیوتیک نبودند، ۱.۸ برابر بیشتر بود.
به همین ترتیب، خطر مرگ در افرادی که در معرض آنتی بیوتیکها قرار گرفتند، پس از ابتلا به کرونا، ۱.۳۴ برابر بیشتر بوده است.
این مطالعه بر روی پرونده الکترونیک سلامت و ثبت مرگ انگلیس بین فوریه ۲۰۲۰ تا دسامبر ۲۰۲۱ متکی بوده و نمونه شامل ۰.۶۷ میلیون بیمار از ۲.۴۷ مبتلا به کووید ۱۹ است.
یکی از توضیحات احتمالی در خصوص علت این مشکل این است که استفاده مکرر از آنتی بیوتیکها احتمال آلوده شدن بیماران به ویروسها یا باکتریها را افزایش میدهد که این امر عوارض کرونا را تشدید میکند.
گزارشهای پزشکی همچنین نشان میدهند که درمان با آنتیبیوتیک ممکن است میکروبیوتای روده را نیز تغییر دهد و بر عملکرد متابولیک و سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد.