علیرضا فخاری در جلسه چاره اندیشی برای مخاطرات بازار تهران با تاکید بر لزوم ساماندهی معضلات پایتخت اظهار داشت: از گذشته جریان شکلگیری شهرها اقتصادمحور بوده و بازار تهران نیز بر این اساس به وجود آمده؛ اگر یک کار اثر گذار در تهران انجام دهیم ساماندهی بازار است.
وی افزود: ظرف یک هفته کارگروه تخصصی شکل گیرد و تلفیقی برای تجمیع و تلفیق پیشنهادات و اقدامات در حوزه مخاطرات بازار تشکیل شود.
استاندار تهران با بیان اینکه در وضعیت بازار با موارد امنیتی، عمرانی، ایمنی و خدماتی و حمل و نقل مواجه هستیم، عنوان کرد: توجه به تمام این موارد از اهمیت ویژه برخوردار است که در قالب یک گروه مشاور و ارائه طرح نهایی باید مورد بررسی ویژه قرار بگیرد.
فخاری سپس با اشاره به اینکه در حوزه استانداری موافق این هستیم که سازه های دارای استحکام حفظ شوند، ادامه داد: باید تغییر کاربری هایی در حوزه بناهای بازار داشته باشیم چرا که در وضعیت فعلی، تمام مراحل اعم از توزیع، تولید و نگهداری در این مکان انجام می شود که صحیح نیست.
وی تصریح کرد: وضعیت فعلی بازار امروز جوابگوی حجم فعالیت و ترددها و جمعیت های کنونی نیست و در این حوزه نیازمند بازنگری هستیم.
استاندار تهران با تاکید بر اینکه اگر در مورد بازار قائل به بازسازی باشیم ، میراث فرهنگی باید در زمینه وضعیت بناهای سنتی تکلیف را روشن کند، ادامه داد: باید در این زمینه یک ممیزی و طبقه بندی صورت بگیرد و نباید این گونه باشد که بنای فرسوده تهدیدی برای جان و مال مردم باشد.
فخاری خاطرنشان کرد: پیشنهاد این است که شهرداری تهران مجری طرح بازسازی باشد و دبیرخانه ای برای همکاری در حوزه رفع خطرات و ایمن سازی و حوزههای امنیتی و اجتماعی در استانداری تهران تشکیل و وظیفه آن به حوزه سیاسی و اجتماعی محول شود.
استاندار تهران بر لزوم احصاء دقیق آمار ترددها، ورود و خروج امکانات و وسایل تولیدی و انبار شده در بازار تهران تاکید کرد و اظهار داشت: در این زمینه نیازمند شبکه اطلاع رسانی قوی هستیم و ضروری است که الگوها اصلاح شوند.
وی در مورد انتقال انبارهای بازار به جایی اطراف تهران بیان کرد: تفکیک وضعیت در بازار ضروری است که باید مشاغل مرتبط و هم پوشاننده با هم ادغام و مشاغل بدون ربط جداسازی شوند.