تمریناتی برای درمان لکنت زبان

برخی از افراد در مورد اینکه تا چه حد می‌توان از تمرینات برای درمان لکنت استفاده کرد سوال می‌پرسند. لکنت نوعی اختلال گفتاری است که از طریق تکرار و طولانی شدن کلمات و مکث‌های مکرر در حین گفتار همراه با عبارات و حرکات غیرعادی رخ می‌دهد.در این مقاله در مورد چند نکته برای کاهش شدت لکنت در بزرگسالان و کودکان آشنا خواهیم شد.

هیچ درمان قطعی برای لکنت زبان وجود ندارد و کما آنکه این تمرینات برای درمان لکنت تمرینی شناخته شده نیست، بلکه اعمالی هستند که می‌توان برای کاهش شدت آن به شرح زیر عمل کرد:

۱. آهسته صحبت کنید

آهسته و با طمأنینه صحبت کردن به کاهش اضطراب مرتبط با لکنت کمک می‌کند. این کار را می‌توان با خواندن آهسته و بلند در خلوت تمرین کرد. وقتی فردی بر این امر مسلط شد، این تمرین به او کمک می‌کند هنگام صحبت با دیگران به شکل بهتری عمل کند. همچنین می‌توان برای کاهش سرعت گفتار، بین هر جمله مکث کرد.

۲. از برخی کلمات اجتناب کنید

افرادی که لکنت دارند می‌توانند از گفتن برخی کلماتی که باعث لکنت آن‌ها می‌شود اجتناب کنند؛ به گونه‌ای که فهرستی از این کلمات را بنویسند و کلمات دیگری را جایگزین آن کنند.

۳. تمرین گفتار

این روش به انتخاب یک دوست یا یکی از اعضای خانواده و صحبت با آن‌ها بستگی دارد؛ چراکه احساس امنیت در هنگام صحبت با آن‌ها به بهبود تلفظ کلمات با دیگران کمک می‌کند.

۴. ذهن آگاهی

یکی از ابزار‌هایی است که به احساس آرامش و تمرکز بر افکار یا روی یک رویداد خاص کمک می‌کند و باعث کاهش اضطراب و آرامش می‌شود، اما در حال حاضر برای اثبات کارآمدی این روش به مطالعات علمی بیشتری نیاز است.

۵. ضبط صدا

تمریناتی برای درمان لکنت زبان

ضبط صدا به فرد کمک می‌کند تا کلماتی که باعث لکنت می‌شوند را شناسایی کرده و هنگام تلفظ آن‌ها دقت بیشتری به خرج دهد.

منبع: dailymedicalinfo.com