شیر مادر از قلب مادر و کودک حفاظت می کند

انجمن قلب آمریکا (AHA) در بیانیه‌ای جدید اعلام کرد شیر دادن بوسیله شیر مادر در طولانی مدت هم برای نوزاد و هم برای کودک مفید خواهد بود.

بر اساس این گزارش، سیستم ایمنی نوزاد و کودک تازه متولد شده، می‌تواند با شیر مادر تقویت شود؛ ماده‌ای که مدت هاست به عنوان یک ماده مغذی برای ماه‌های نخست زندگی مورد تصدیق و تأیید قرار گرفته است. اما کنون دانشمندان به تازگی کشف کرده اند که زنانی که دست کم در طول عمر خود یکبار از سینه‌های خود به نوزاد شیر می‌دهند، ۱۷ درصد از خطر کمتری در خصوص مواجهه با مرگ ناشی بیماری‌های قلبی- عروقی در مقایسه با کسانی قرار دارند که هرگز چنین کاری را انجام نداده اند.

این زنان همچنین ۱۲ درصد کمتر به سکته مغزی، ۱۴ درصد کمتر به بیماری قلبی و ۱۱ درصد کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی در طول یک دوره ۱۰ ساله پس از شیر دادن مبتلا می‌شوند.

این پژوهش تحلیلی شامل اطلاعات نزدیک به ۱.۲ میلیون زن از ۸ پژوهش بوده که بین سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۰۹ در کشور‌های استرالیا، چین، نروژ، ژاپن، آمریکا و نیز یک تحقیق چند ملیتی به انجام رسیده بود.

فواید قلبی پیشتر در کودکانی که از شیر مادر تغذیه کرده بودند، دیده شده بود. بر اساس یک پژوهش که در سال ۲۰۲۱ به چاپ رسید، مشخص شد کودکانی که حتی برای مدتی کوتاه از شیر مادر تغذیه کرده اند، در سه سالگی و در قیاس با کودکانی که هرگز شیر مادر نخورده اند، فشار خون کمتری داشته اند. در این پژوهش مشخص شد فارغ از اینکه این کودکان نوپا چه مدت از شیر مادر تغذیه کردند و آیا آن‌ها مواد مکمل تغذیه‌ای را نیز استفاده کردند یا خیر، فشار خون در این کودکان نوپایی که شیر مادر خورده بودند، پایین‌تر بود.

شیر مادر از قلب مادر و کودک حفاظت می کند

دکتر ماریا آویلا (Maria Avila) استادیار قلب و عروق در «دانشکده پزشکی زوکر» در شهرک همپستد نیویورک می‌گوید: شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد تغذیه با شیر مادر می‌تواند نقشی مهم در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی داشته باشد. ما می‌دانیم که عوامل بیماری‌های قلبی – عروقی از جمله فشار خون می‌تواند در دوران کودکی آغاز شود؛ بنابراین دادن شیر مادر به نوزاد حتی برای چند روز در زمان رشد نوزاد می‌تواند آغاز خوبی برای سلامت قلب باشد.

منبع: مجله آمریکایی «U.S. News & World Report»