نسرین سلطانخواه درباره نحوه پذیرش دانشجویان دکتری گفت: در کشورهای توسعه یافته تعداد دانشجویان نسبت به جمعیت حتی از ایران هم بیشتر است.
به گفته معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری، ایراد کار ما در این است که برخی دانشگاه ها دوره تحصیلی دکتری را بسیار سبک برگزار می کنند و موازین علمی به صورت دقیق در آن انجام نمی شود. در نتیجه عده ای تنها مدرک دکتری را دریافت می کنند و علم و دانش آن ها در سطح دوره دکتری و PHD نخواهد بود.
رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه الزهرا گفت: افزایش تعداد مدرک دکتری باعث می شود تا تنها برخی فقط مدرک دکتری داشته و به اندازه آن مهارت و تخصص لازم را کسب نکرده باشند. این موضوع مدرک دکتری را بی اعتبار کرده است.
سلطانخواه گفت: برخی مجموعه ها ظرفیت ارائه آموزش های دکتری را ندارند، اما دانشجوی دکتری پذیرش می کنند که این موضوع در مدرک دکتری ایجاد خدشه کرده و باعث شده است تا تعداد مدرک دکتری افزایش، اما توانمندی های این مقطع کاهش یابد.
به گفته وی در کشورما بازار کار برای جذب فارغ التحصیلان دکتری خیلی فراهم نیست و عموما این افراد تنها هیئت علمی شدن را به عنوان شغل مربوطه در نظر می گیرند.
به گفته رئیس سابق بنیاد ملی نخبگان، فارغ التحصیلان دکتری باید جذب بخش های تحقیق و توسعه شرکت های دانش بنیان بزرگ دنیا شوند؛ چرا که تعداد زیادی محقق در آن ها مشغول به کار هستند، اما در ایران این ظرفیت وجود ندارد.