بنابر اعلام روابط عمومی دارو " href="/fa/tags/%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86_%D8%BA%D8%B0%D8%A7_%D9%88_%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88">سازمان غذا و دارو ، در وهله اول باید توجه کرد که نگهداری از داروهای اضافه کار خطرناکی است؛ اما اگر به هر دلیلی باید برخی داروها را در خانه نگهداری کنید، حتما به یکسری نکات مهم در نگهداری داروها توجه کنید:
– در زمان تهیه دارو، شرایط نگهداری و مصرف مندرج بر روی بسته دارو را به دقت مطالعه کنید و همچنین در این باره از پزشک داروساز سوال کنید.
– داروها را داخل بسته خودشان و دور از رطوبت و نور قرار دهید.
– تعداد کمی از داروها را میتوان داخل یخچال نگهداری کرد.
– داروها زودتر از تاریخ مصرفشان فاسد میشوند. بنابراین هیچگاه دارویی را که تاریخ انقضای آن مخدوش شده، مصرف نکنید. تاریخ انقضای قرصها و کپسولها برای روی بسته دارو حک میشوند، بنابراین این قسمت را از بسته دارو قیچی نکنید و تا زمان مصرف آخرین دانه قرص یا کپسول تاریخ مصرف آن را بدانید.
– فهرستی از داروهایی که در منزل دارید و به طور مرتب آنها را مصرف میکنید، تهیه کنید تا هنگام مراجعه به پزشک مجددا برایتان تجویز نشوند.
– داروها را داخل جعبه یکدیگر قرار ندهید؛ چراکه کار بسیار خطرناکی است و مصرف حتی یک عدد از برخی داروها میتواند مسمومیت ایجاد کند؛ به ویژه در اطفال.
– شربتها و به ویژه شربت متادون را داخل بطریهای دیگر، مخصوصا بطریهای مواد خوراکی نریزید.