مالکان خودروهای فرسوده درسرازیری بی‌توجهی مسئولان

به گزارش افکار نیوز به نقل از جوان انلاین،۶ سال پيش زماني كه دولت طرح خروج خودروهاي فرسوده از چرخه حمل و نقل را در دستور كار خود قرار داد،

قرار بر آن شد تا پایان سال ۹۰ این پرونده بسته شود اما نه تنها این کار انجام نشد بلکه تنها مالکان یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو از این طرح استقبال کردند و در حال حاضر نیز ۴ میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارند که مالکان ۵۰ درصد آنها پایتخت‌نشین هستند.

براساس آمار خودروهای فرسوده در کشور، روزانه ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت اضافی مصرف می‌کنند که تنها با خروج یک میلیون دستگاه از آنها روزانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر در مصرف سوخت صرفه‌جویی شده و علاوه بر آن از شدت آلودگی هوای کلان‌شهرها به ویژه تهران کاسته می‌شود.

آلودگی هوا جای خود اما مالکان خودروهای فرسوده تنها در این فرصت باقی‌مانده بی هیچ راهکاری از سوی مسئولان چگونه می‌توانند نسبت به نوسازی خودروهای خود اقدام کنند و از سوی دیگر اجرای چنین طرحی تا چه اندازه می‌تواند طرح فراموش‌شده خروج خودروهای فرسوده را روی غلطک بیندازد؛ طرحی که ۶ سال از زمان اجرایی‌شدن آن می‌گذارد و هنوز در فضای بایدها و نبایدهای مسئولان دست و پا می‌زند!

این در حالی‌ست که به عقیده برخی کارشناسان حوزه حمل و نقل و ترافیک تا هنگامی که طرح خروج خودروهای فرسوده با جدیت اجرا نشود اجرای موفق این مصوبه جز تحت فشارقراردادن مالکان این خودروها که معمولا از قشر پایین جامعه هستند، پیامد دیگری به همراه ندارد.

همچنین مسئولان پلیس راهور تهران بر این باورند که اگر قرار باشد پلیس از تردد خودروهای فرسوده جلوگیری کند و در مقابل شاهد خروج خودروهای فرسوده به‌میزان مورد انتظار نباشیم قطعا در این زمینه با مشکل مواجه می‌شویم و طرح از موفقیت لازم برخوردار نخواهد بود.

به گفته سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس راهور تهران سازمان‌های اجرایی مسئول باید هرچه سریع‌تر درخصوص جایگزینی خودروهای فرسوده به‌خصوص در پایتخت مکانیسم ویژه‌ای در نظر بگیرند تا برخورد با دارندگان خودروهای فرسوده که بیشتر از قشر ضعیف جامعه هستند موجب بروز مشکل برای آنها نشود.

همچنین کارشناسان عمر مفید خودرو در دنیا را ۱۰ سال می‌دانند که این رقم در کشور ما از مرز ۳۰ سال هم عبور کرده است البته اگر شرایط جاده‌های مناسب و خودروهای استاندارد را هم در نظر بگیرید مسلما این رقم فراتر از الگوهای استاندارد جهانی است.

با اين حال بايد منتظر ماند و ديد آيا پرونده خروج خودروهاي فرسوده از چرخه حمل و نقل كشور كه ۶ سال از آغاز اجراي آن لاكپشتوار ميگذرد به اين زوديها بسته ميشود يا هنوز در لابه لاي ندانمكاري مسئولان دست به دست ميشود؟!