چندین سال است که بیماری های مختلفی مانند سرخک با پوشش واکسن در کشور ریشه کن و کنترل شده اند؛ اما متاسفانه به دلیل کاهش پوشش واکسیناسیون و با شیوع بیماری کرونا به خاطر ترس از ابتلا به این عارضه و به خصوص در بین کودکان، تزریق روتین واکسن سرخک انجام نشده است و همین امر سبب شده تا شیوع دوباره بیماری سرخک در کشور را شاهد باشیم.
برای ریشه کنی کامل بیماری مسری و کشنده سرخک باید سطح پوشش واکسیناسیون این بیماری در کشور افزایش پیدا کند و مردم با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی اقدام به واکسیناسیون کودکانشان کنند.
احمد مهری، اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت عمومی گفت: بیماری سرخک کاملا مسری و دارای سرایت پذیر بالایی است. اگر مورد غفلت قرار بگیرد، باعث مرگ و میر در بین کودکان و افراد بالای ۳٠ سال که واکسن سرخک را نزده اند، خواهد شد.
به گفته این اپیدمیولوژیست کودکانی که واکسن های روتین از جمله دوازده و هجده ماهگی خود را دریافت کرده اند، نگرانی زیادی نباید داشته باشند؛ چرا که ریسک ابتلا در واکسینه شده ها بسیار کم است.
او گفت: بیماری سرخک دوره ای در کشور به دلیل پوشش بالای ۹٠ درصدی واکسیناسیون روتین از جمله سرخک در مرحله حذف بود؛ اما به دلیل کاهش این پوشش واکسیناسیون به خاطر یک سری صحبت های خلاف واقع در خصوص واکسن و کاهش مراجعه مردم جهت تزریق واکسن، بیماری سرخک در برخی از نقاط شرق کشور دیده شده است.
به گفته مهری آبریزش بینی، تب بالا، آبریزش از چشم و خستگی از جمله علائم بیماری سرخک به خصوص در بین کودکان هستند. مراودات با افرادی که واکسن سرخک نزده اند، نگران کننده است و افرادی که واکسن سرخک نزده اند باید مراقب این بیماری باشند.
آمارها نشان می دهند که در سال ۲٠۱۸ در حدود ۱۴٠ هزار نفر به دلیل ابتلا به بیماری سرخک در دنیا فوت کرده اند. افرادی که اطلاعات لازم در خصوص بیماری سرخک را ندارند، نباید مطالب نادرست خود را به دیگران دیکته و القا کنند.
او گفت: خانواده های ایرانی حتما واکسیناسیون کودکان خود از جمله واکسن سرخک را به تعویق نیندازند. این واکسن به نام MMR در دوازده و هجده ماهگی نوزادان در تمام مراکز بهداشتی به صورت کاملا رایگان همچون سایر واکسن ها تزریق می شود.