عزیز نجفپور آقابیگلو، رئیس واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص سیاستهای این دانشگاه در رابطه با آموزش مجازی با توجه به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و امکان ادامه تحصیل در واحد الکترونیکی توضیحاتی را ارائه داد.
سیاست دانشگاه آزاد در آموزش مجازی و حضوری با توجه به مصوبه ستاد کرونا چگونه است؟
نجف پور: از ابتدای ترم جاری و با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، دانشگاه آزاد اسلامی نیز همانند دیگر دانشگاههای سطح کشور، در راستای برگزاری حضوری کلاسهای آموزشی اقدام خواهد کرد؛ البته با توجه به بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی نیز پیش از این باید حداکثر ۴۰ درصد از کلاسهای آموزشی دانشگاه به صورت مجازی برگزار شوند که با افزایش آمار مبتلایان به بیماری امیکرون از اواسط بهمن سال قبل و ضرورت حفظ سلامت دانشجویان، مقرر شد کلاسهای مربوطه به صورت مجازی برگزار شوند و خوشبختانه با فروکش کردن بیماری کرونا در ابتدای سال ۱۴۰۱ و هم راستا با اجرای مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، کلاسهای آموزشی از این پس به صورت حضوری برگزار خواهند شد.
تعدادی از دانشجویان به منظور ارتقاء سطح علمی خود و استفاده از برگزاری کلاسها به صورت مجازی، برای ثبت نام در دانشگاه، بر اساس شرایط زندگی شخصی خود و شاغل بودن، برای ادامه تحصیل اقدام کرده و هم اکنون با حضوری شدن کلاسها برای ادامه فرآیند تحصیل خود با چالش مواجه شده اند؛ برنامه ریزی دانشگاه آزاد برای این افراد چگونه است؟
نجف پور: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل گستره و انعطاف پذیری که دارد، در صورت تمایل شرایط انتقال دانشجویان را به واحد الکترونیکی ایجاد کرده است که در آن تحصیل به صورت کاملا مجازی انجام میشود و عملا هم این واحد زیرساخت آموزش مجازی سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در دوران کرونا بوده است که خوشبختانه و با تلاش روز افزون تمام مسئولان و همکاران این امر به بهترین روش اجرا شد.
تعداد دانشجویان واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی چقدر است و آیا ظرفیت پذیرش سایر دانشجویان وجود دارد؟
مشاور و دبیر شورای فضای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی: واحد الکترونیکی قبل از شروع بیماری کرونا به طور میانگین نسبت به آموزش ٢٠ هزار دانشجو اقدام کرده بود که در دوران شیوع و همه گیری این بیماری، رکورد پشتیبانی آموزش مجازی یک میلیون و ۱۵۰هزار دانشجو را ثبت کرد که این امر یکی از دستاوردهای این واحد محسوب میشود.
تمام فرآیندهای آموزشی، پژوهشی، مدیریتی و دانشجویی این واحد، به صورت مجازی اجرا میشوند و اغلب رشتهها در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد ارائه میشوند و اگر درخواستی برای ایجاد رشته جدید وجود داشته باشد، مانعی برای ایجاد فراهم آوردن زیرساختهای آن وجود نخواهد داشت. اکنون ظرفیت ادامه تحصیل در واحد الکترونیکی برای غالب رشتههای آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم است.
شرایط انتقال به واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟
نجف پور: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که شرایط ادامه تحصیل به صورت حضوری و در دانشگاههای پذیرش یافته خود را ندارند، میتوانند از روز چهارشنبه ١٧ فروردین به پایگاه منادا (سامانه مدیریت نقل و انتقالات دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی) به نشانی https://monada.iau.ir مراجعه و درخواست انتقالی دائم خود را به واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد ثبت کنند.
درباره مدرک دانشجویانی که به واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی منتقل میشوند و این که برخی از دانشجویان نگران سطح تحصیلی واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش مجازی هستند، توضیح دهید.
نجف پور: دانشجویانی که از سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به صورت دائم به واحد الکترونیکی منتقل شوند، میتوانند تحصیلات خود را در واحد الکترونیکی به صورت مجازی ادامه داده و مدارک این دانشجویان طبق روال همه دانشگاهها با عنوان واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی صادر خواهد شد.
نگرانی برخی از دانشجویان در خصوص این که با انتقال به واحد الکترونیکی نتوانند از سطح تحصیلی بالایی برخوردار شوند، بی مورد است؛ چرا که هم به دلیل تجربه چندین ساله همکاران واحد در آموزش مجازی، وجود سامانههایی باکیفیت و هم بهره مندی از ظرفیت اعضای هیئت علمی تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در کشور و سایر دانشگاهها بهصورت حقالتدریسی عملا سطح آموزش و علمی بالایی در این واحد وجود دارد.
طی این دو سال که تمام آموزشهای دانشگاهها به صورت مجازی بوده اند؛ عملا اعتبار و جایگاه آموزش مجازی هم ارتقای بالایی یافته که با تکنیکهای متعددی که در آموزش مجازی وجود دارد، تلاش خواهیم کرد که در ارتقای بیش از پیش تحصیلات دانشجویان بهره بیشتری ببریم.