سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در نشست امضای تفاهم نامه ستاد مبارزه با مواد مخدر و بنیاد شهید اظهار کرد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۴ حوزه پیشگیری، مقابله، درمان و توانمندسازی فعالیت میکنیم.
اقدامات گسترده جمهوری اسلامی ایران از ۴۰ سال گذشته تا کنون در حوزه مقابله با مواد مخدر باعث شده ما حرفی برای گفتن داشته باشیم به طوری که سازمان بین الملل رسما از اقدامات جمهوری اسلامی تشکر میکند.
مومنی گفت: مقابله وظیفه ستاد است و حتما باید صورت بگیرد، اما این اقدام به تنهایی کافی نیست، ما باید کاری کنیم که موادی برای مصرف در دسترس نباشد، اما این اقدام کافی نیست و باید به مرحلهای برسیم که علاوه بر عرضه مواد، تقاضای آن نیز کاهش بیابد و این نیاز به فعالیت جدیتر در حوزه پیشگیری دارد.
وی افزود: تمرکز ما در حوزه مقابله با مواد باعث شد کمی از حوزه پیشگیری غفلت کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد:ما باید در حوزه پیشگیری از مردم کمک بگیریم. در حال حاضر ۳ هزار سازمان مردم نهاد مشغول فعالیت هستند. کسی که به بیماری دچار میشود باید هزینههای مادی و معنوی بسیاری انجام دهد تا سلامتی اش بازگردد در رابطه با فری که دچار اعتیاد شده نیز همین گونه است. شخصی که معتاد میشود باید در زمینه سم زدایی، توانمند سازی، مهارت آموزی و عیره هزینههای زیادی انجام شود تا او به پیش از اعتیاد بازگردد، اما اگر ما تلاش کنیم یک نفر معتاد نشود تمامی این هزینهها نیز برای کشور و مردم ذخیره خواهد شد. از طرفی بازگرداندن معتاد به جامعه به تنهایی ازعهده دولت برنمی آید، ما سازمانهای مردم نهاد بسیاری داریم که حتی برخی از آنها فقط افرادی را استخدام میکنند که ترک کرده باشد.
مومنی تصریح کرد: تفاهم نامه امروز یک مقدمه است و من خواهش میکنم زمینههای همکاری با تعیین شاخص مشخص شود، پس از انعقاد نیز جلساتی برگزار شود تا بدانیم کجای کار ایستاده ایم و پیشرفت تا چه میزان حاصل شده است. همچنین شاخصها تعیین شود تا بدانیم در بازههای زمانی نشخص چه نتیجهای حاصل خواهد شد.
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ۶ آذرماه ۱۴۰۰ در نشست امضای تفاهم نامه همکاری میان ستاد نبارزه با مواد نخدر و بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: اتفاقاتی که بین برخی از خانواده ایثارگران ناشی از درگیری با مواد مخدر رخ میدهد، باعث ایجاد زمینه بیماری روحی و روانی میشود لذا باید توجه جدی صورت بگیرد و امیدواریم همکاری بین بنیاد و ستاد ایجاد شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: برای اجرای برخی برنامه ها، بنیاد شهید به این دلیل که با جامعه محدودی در ارتباط است میتوان مشکلات این حوزه را با توجه به تنوع فرهنگی در کشور و اینکه در همه فرهنگها ایثارگر وجود دارد را مورد بررسی قرار داد و در این حوزه وارد شد.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: قصد داریم سیستم مددکاری وارد عمل شود، اما به دلیل کمبود بودجه میخواهیم از نیروهای مردمی استفاده کرده و حوزه مددکاری را ارتقا دهیم، زیرا عمده مشکلات جامعه هدف مشکلات خانوادگی و پیچیده است. برای حل مشکلات جامعه هدف به افراد معین نیاز داریم و لازم است که سازمانهای مردم نهاد مانند معتمدان معین جامعه هدف را کمک کند تا نتایج لازم حاصل شود.