یک مطالعه بزرگ در کشور بریتانیا نشان داد که واکسن های ضد کووید ۱۹ در برابر نوع دلتا کمتر موثر هستند و این موضوع ممکن است باعث شکلگیری طرح واکسیناسیون دوز تقویت کننده برای افراد کاملاً واکسینه شده شود.
تاثیر واکس کرونا بر ویروس دلتا
واکسن رنای پیام رسان (mRna) فایزر و فایزر بیونتک در 90 روز اول پس از واکسیناسیون کامل ، اثر خود را از دست داد ، این در حالی است که تزریق واکسن ساخته شده توسط شرکت هنوز اکثر عفونت های کووید را مهار می کند.
هنگامی که افراد واکسینه شده با کرونای دلتا آلوده می شوند ، سطوح مشابهی از ویروس در بدن خود دارند که در بدن افرادی که واکسن را تزریق نکرده بودند هم همین ویروس بعد از ارزیابی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها مشاهده شد.
این نتایج به احتمال زیاد باعث افزایش مراجعات برای واکسیناسیون کامل بهمی شود ، حتی در شرایطی که کشورهای جهان هنوز فاقد منابع کافی برای تزریق اولین دوز واکسن هستند. کشور آمریکو نیز گفت آمریکایی هایی که هر دو دوز واکسن mRNA فایزر بیوتنک یا مدرنا را دریافت کرده باشند ، می توانند واکسن سوم را پس از هشت ماه دریافت کنند.
مقامات انگلیس هنوز در حال تصمیم گیری در مورد میزان تقویت کننده ها هستند. در برخی کشورها ، واکسیناسیون سومین دوز فایزر بیونتک در این ماه آغاز شد ، نتایج اولیه نشان می دهد که این واکسیناسیون تا 86 درصد برای افراد بالای 60 سال موثر بوده است.
در نظرسنجی انجام شده توسط دانشگاه آکسفورد و اداره آمار ملیی بیش از 3 میلیون آزمایش PCR از یک نمونه تصادفی از افراد برای یافتن تصویری دقیق از الگوهای عفونت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت ، زیرا دلتا به عنوان عامل اصلی این کرونا شناخته شده است.
یکی از استادیاران میکروبیولوژی این دانشگاه می گوید: "ما در اینجا اطلاعات واقعی نحوه عملکرد دو واکسن را می بینیم ، نه داده های آزمایش بالینی را ، و مجموعه داده ها همه نشان می دهد که چگونه نوع دلتا اثر هر دو نوع فایزر و آسترازنکا را کاهش داده است."
به گفته محقق ارشد آکسفورد که انجام این تحقیق را عهده دار شد ، تقریباً چهار و نیم ماه پس از دوز دوم ، احتمالاً تزریق دوز سوم فایزر در پیشگیری از عفونت ها با بار ویروسی، یکسان خواهد بود. از نظر آماری تفاوت معنی داری در کارآیی تزریق این واکسن و آسترازنکا در طول زمان وجود نداشت.
یکی از پروفسورهوی آمار پزشکی و اپیدمیولوژی در آکسفورد ، که به انجام این مطالعه کمک کرده است ، گفت: نتایج بدست آمده بیشتر در مورد امکان دستیابی به ایمنی گله از طریق واکسیناسیون است.
او می گوید: "امید این بود که افراد واکسینه نشده با واکسیناسیون افراد زیادی محافظت شوند." "قسمت ترسناک ماجرا این است که سطوح بالاتری از ویروس که ما در این عفونت ها در افراد واکسینه مشاهده می کنیم با این واقعیت مطابقت دارد که افراد واکسینه نشده در معرض خطر بیشتری هستند."
پروفسور مدعو در داروسازی در کالج کینگ لندن ، که در این زمینه مشارکت نداشت ، گفت: یکی از قطعات مهم پازل که هنوز مفقود است ، داده هایی است که نشان می دهد واکسن ها تا چه اندازه در برابر بستری شدن در بیمارستان و موارد شدید بیماری کووید محافظت می کنند.
ممکن است این یافته ها از دادن دوز واکسن mRNA به افرادی که از آسترازنکا استفاده کرده اند و از فناوری متفاوتی استفاده می کند ، حمایت کنند. او گفت که همچنین آنها میتوانند درمانهای بیشتر را در خانه انجام بدهند.
او گفت: "هیچ واکسنی به طور کامل در برابر عفونت با نوع دلتا محافظت نمی کند.میزان کم بستری شدن تا به امروز نشان می دهد که حداقل از این نظر ، واکسن ها از افراد در برابر ابتلا به کووید شدید محافظت می کند."