برکت بزنیم یا سینوفارم؟ / زنان جوان این واکسن را تزریق نکنند

دکتر عاطفه عابدینی در خصوص احتمال ابتلا و مرگ پس از تزریق واکسن گفت: وقتی واکسیناسیون برای فرد انجام می شود، فرد نباید در دوره کمون بیماری اش باشد، نباید به تازگی تماس نزدیک با یک فرد آلوده داشته باشد و یا اینکه نباید علائم خفیف کووید را قبل از تزریق داشته باشد.

این افراد بعد از تزریق واکسن دچار علائم شدید بیماری می شوند

وی اضافه کرد: مثلا برخی افراد می گویند:" صبح همان روزی که برای تزریق واکسن رفتم تب خفیف داشته ام یا یکی از افراد خانواده به تازگی مبتلا به کرونا شده اند اما فعلا علائم خفیفی دارند" . این افراد پس از تزریق واکسن علائم شدید در آن ها بروز پیدا می کند زیرا سیستم ایمنی آن ها خیلی تحریک می شود.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در خصوص افرادی که پس از تزریق دوز اول به کرونا مبتلا می شوند اظهار داشت: برخی افراد دوز اول واکسن را تزریق می کنند و بعد از کمتر از دو هفته مبتلا به کووید می شوند. معمولا در دوز اول واکسن به تأثیر حداکثری خود نرسیده و حتی در افراد مسن همان دو هفته بعد از تزریق نیز برای اثرگذاری واکسن کافی نیست و تولید آنتی بادی طول می کشد.

عابدینی گفت: پس از تزریق دوز دوم واکسن نیز حداقل سه هفته باید بگذرد که واکسن تاثیرگذاری خوبی داشته باشد. در ضمن یادآوری می کنم واکسیناسیون ابتلا را کم نمی کند بلکه میزان مرگ و بیماری شدید را کاهش می دهد.

کاهش آمار ابتلا، بستری و مرگ کادر درمان بعد از تزریق واکسن

وی در رابطه با کاهش ابتلا و مرگ و میر کادر درمان پس از تزریق واکسن بیان کرد: میزان ابتلا، بستری و مرگ و میر کادر درمان پس از تزریق واکسن کمتر شده اما طبق مشاهداتی که در بیمارستان مسیح دانشوری داشته ایم، قبل از واکسیناسیون، اعضای کادر درمان (پرستار، ماما، پزشک و غیره) که مبتلا می شدند خیلی به بیمارستان ما ارجاع می دانند.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ ادامه داد: با وجودی که الان در این پیک جدید با موتاسیون دلتا روبرو هستیم و قدرت سرایت بالایی دارد، تعداد ابتلا، بستری و مرگ و میر کادر درمان پس از واکسیناسیون، خیلی پایین آمده است.

برکت بزنیم یا سینوفارم؟/ تزرق واکسن با مصرف دارو منافاتی ندارد

این فوق تخصص ریه در زمینه ی انتخاب واکسن برای تزریق گفت: به افرادی که ریسک خطر بالا یا بیماری خاص دارند یا داروهای سرکوب ایمنی مصرف می کنند، توصیه می کنیم که از واکسن های کشته شده مانند برکت یا سینوفارم استفاده کنند زیرا تفاوتی بین این دو نیست. یا مثلا در خانم های جوان زیر 30 سال تزریق آسترازنکا کمی خطرناک است و بهتر است از انواع دیگر استفاده کنند.

عابدینی ادامه داد: شعار سازمان جهانی بهداشت را نباید فراموش کنیم که هر واکسنی که در دسترس ماست باید تزریق کنیم و با وجود اینکه انتخاب واکسن به سن، بیماری زمینه ای و مواردی دیگر ارتباط دارد اما به هر صورت هر واکسنی تا حدودی ایمنی را در مردم ایجاد خواهد کرد و مهم واکسینه شدن درصد مطلوبی از جامعه برای ریشه کنی ویروس است

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ به بهداشت نیوز گفت: تزریق واکسن با مصرف دارو منافاتی ندارد یعنی افراد در صورت مصرف دارو برای بیماری خود می توانند واکسن را نیز تزریق کنند. اما یک سری داروها برای افراد پیوندی هست که کمیته علمی دستورالعمل داده که این افراد فاصله بین واکسن و دارو را چطور باید تنظیم کنند که بهترین تأثیر را از واکسن بگیرند.