واکسن نورا ساخته محققان و پزشکان دانشگاه بقیه الاعظم در مراسمی با حضور سرلشکر سلامی و سعید نمکی رونمایی شد. پس از آنکه رهبر انقلاب واکسن ایرانی را برای خودش انتخاب کرد، حالا هر روز شاهدی نوآوری و ساخت واکسن ایرانی دیگری هستیم که برگی جدید بر افتخارات کشورمان می افزاید. جزئیاتی از روند ساخت واکسن کرونا به دست محققان و دانشمندان ایرانی و همچینین آخرین وضعیت کرونا در کشور را با هم مرور می کنیم.
واکسن «نورا» محصول دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) با حضور فرمانده کل سپاه و وزیر بهداشت درمان و علوم پزشکی رونمایی شد.
آیین رونمایی از واکسن کرونای «نورا» سپاه با حضور سعید نمکی، وزیر بهداشت، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرماندهکل سپاه، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و جمعی از فرماندهان و مسئولین در دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله برگزار شد. واکسنی که محصول پزشکان، متخصصان و پژوهشگران بخش تحقیقات و پژوهش بیمارستان بقیه الله (عج)، با مشارکت محققان دانشگاه امام حسین (ع) است.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) در این مراسم گفت: امروز شاهد رونمایی از یک محصول تمام بومی و ملی که به دست توانمند پژوهشگران و محققان کشورمان در دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله و دانشگاه امام حسین علیهالسلام ساختهشده است هستیم.
فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) در این مراسم گفت: امروز شاهد رونمایی از یک محصول تمام بومی و ملی که به دست توانمند پژوهشگران و محققان کشورمان در دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله و دانشگاه امام حسین علیهالسلام ساختهشده است هستیم.
بزرگترین مراکز خدمترسان در دوران کرونا
ابوالقاسمی از دانشگاه بقیةالله بهعنوان یکی از بزرگترین مراکز خدمترسان در دوران کرونا نام برد و گفت: یکی از مهمترین تحقیقاتی که همزمان با خدمترسانی به هموطنان در این دانشگاه به انجام رسید پروژه واکسن نورا بود که بحمدالله امروز به ثمر نشست و وارد فاز کارآزمایی بالینی شد. این واکسن در شرایط علمی و بهشدت سختگیرانه حاصل شد و فرماندهکل سپاه نیز تاکید زیادی برای اجرای دقیق و اصولی فرآیندها داشت.
وی با بیان اینکه اطلاعات علمی خود در زمینه تولید واکسن را در اختیار همگان قرار خواهیم داد اظهار کرد: در حلول مراحل تولید واکسن تمامی مستندات در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت و تمامی تستهای آزمایشگاهی انجام شد و بحمدالله این محصول نوترکیب که عوارض ندارد به دست آمد و پساز طی فازهای بالینی در فاز عمومی واکسیناسیون قرار خواهند گرفت.
سرتیپدوم پاسدار دکتر سید حسین صمدی نیا رییس بیمارستان بقیةالله (عج) اولین شرکت کننده در کارآزمایی بالینی واکسن نورا بود.
گفتنی است که مطالعات این واکسن در فاز حیوانی بر روی موش، خرگوش و میمون انجام شده و نتایج موفقیت آمیز داشته است. بر همین اساس هم فاز اول کارازمایی بالینی آن با مجوز سازمان غذا و دارو آغاز میشود.
نمکی: میتوانیم واکسن صادر کرده و هدیه دهیم
سعید نمکی، وزیر بهداشت در این مراسم گفت: وقتی کرونا آمد محاسبات دشمنان برای بهم ریختن کشور ما غلط نبود، سیل و زلزله و تحریم و کمبودهای فراوان و خزانه خالی؛ اما آنها به داشتههای ما فکر نکرده بودند.
وی ادامه داد: مهمترین داده ما اعتقادات مذهبی ماست. آنها نمیدانستند ما ملت بزرگ و فداکاری داریم که در همه صحنهها حضور موثر دارند، آنها نمیدانستند که ما بعد از ۸ سال جنگ حتی میلیمتری از زمین کشور را در میز مذاکره ندادیم. آنها نمیدانستند که ما رهبر فرزانهای داریم که در هدایت و حمایت یگانه عالم است که حتی با وجود اشتباهاتی که داشتیم از ما حمایت میکند.
وزیر بهداشت گفت: این روزها برای من از بهترین روزهاست، روزهایی که شاهد افتخارات فراوانی در عرصه ساخت واکسن ملی هستیم. امروز داشتههایمان با تصاعد افزایش یافته و نیاز به تخت بستری و در هیچ بیمارستانی کمبود اکسیژن نداریم.
نمکی افزود: در این سالهای تحریم، بیمارستانهای متعددی ساخته شد و به جای نداشتههای روزهای اول، امروز بیش از ۲ هراز آزمایشگاه داریم و صاحب مدیریت نوین کنترل بیماری هستیم و در پیک چهارم با وجود شیوع ویروس کرونای انگلیسی، شاهد مرگ و میر کمتری بودهایم.
وی با اشاره به انواع واکسنهای تولیدی در داخل کشور گفت: ما در ماههای آینده نه تنها کمبود واکسن نداریم بلکه میتوانیم واکسن را صادر و به کشورهای فقیر هدیه کنیم.