علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نشست تخصصی جریان مستقل فرهنگیان تحول خواه که با حضور اساتید و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، درباره بحث رتبه بندی معلمان گفت: ما امسال این بحث را به صورت جدی شروع کردیم و رایزنی های مختلفی داشتیم و وزیر آموزش و پرورش هم همراهی کرد تا بالاخره این لایحه به مجلس آمد.
وی در این نشست که با اجرای محمد زادمهر فعال سابق دانشجویی برگزار شد، با اشاره به تصویب بررسی اولویت دار لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس تصریح کرد: ما در روزهای گذشته از نمایندگان امضا جمع کردیم تا به اصطلاح این لایحه خارج از نوبت در مجلس رسیدگی شود. البته ما طرحی که دولت آورده را قبول نداریم چرا که ما اعتقاد داریم رتبه بندی باید از صفر شروع شود و معلم از ابتدای فعالیتش رتبه بندی شود.
منادی یادآور شد: در کنار این مسئله به بحث تامین مالی این لایحه هم باید توجه شود. یکی از مواردی که قبل از اینکه لایحه بیاید این بود که یک بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی پیش بینی کردیم که این آغاز راه است. این لایحه یک سری مشکلات هم دارد که قطعاً اینها را رفع خواهیم کرد و ظرف یک الی دو ماه آینده حداکثر در صحن مجلس هم پیگیری خواهد شد.
وی تاکید کرد: رتبه بندی معلمان هم از لحاظ درآمدی برای آنها تاثیر خواهد داشت و هم اینکه می توانیم برای معلمین عزیز جایگاه و رتبه مناسبی تعریف کنیم که باعث ارتقای جایگاه معلم خواهد شد و معلمین بروز خواهند شد و ارتقا پیدا خواهند کرد. وقتی برای معلم رتبه مشخص شد این انتظار خواهد بود که آنها به سمت رتبه های بالاتر بروند و رکود نخواهیم داشت.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: نو معلمان عزیز هم عجله نکنند، آنها در آغاز راه هستند و در راه بسیار پرنوری قرار گرفتهاند، علیرغم پیش بینی که شده ما اعتقاد داریم آغاز رتبه بندی از آغاز خدمت باید باشد و خیلی امیدوارم که این طرح، طرح خوبی از آب در بیاید.
منادی تاکید کرد: با رتبه بندی معلمان در مجموع وضعیت معیشتی معلمان بهتر خواهد شد. در مجموع ۱۵ هزار میلیارد تومان وقتی تقسیم بر تعداد معلم می شود یک عدد قابل توجهی برای هر کدام از معلمین به دست خواهد آمد که البته در روزهای آینده تلاش خواهیم کرد این عدد را بیشتر کنیم.
منادی در پاسخ به سوالی مبنی بر بلاتکلیفی دانشگاه فرهنگیان میان ۲ وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این بد نیست که دو وزارتخانه بالا سر یک مجموعه علمی باشند. بالاخره هر دو باید نظارت داشته باشند یکی کارفرما است یکی هم آموزش دهنده است و لذا وجود هر دو خوب است ولی وزارت علوم دیدگاهی که دارند و اعتقادی که دارند این است که خروجی دانشگاه اکثراً بیکار هستند و در نتیجه باید دانشجویان دیگر هم جذب دانشگاه فرهنگیان شوند، در حالی که در بحث کنکور این مسائل مشخص میشود.
وی در رابطه با سوالی پیرامون توسعه دانشگاه فرهنگیان گفت: ما امسال بودجه دانشگاه فرهنگیان را زیاد کردیم و پول خوبی به این دانشگاه دادیم و علاوه بر بودجه که دولت پیشبینی کرده بود بودجه خوبی را در نظر گرفتیم.
این نماینده مجلس با اشاره به مشکلاتی که در گذشته در دانشگاه فرهنگیان وجود داشته، یادآور شد: متاسفانه فراوانی اساتید خوب در این دانشگاه کم است که باید زیاد شود. نکته بعدی این است که فضای آموزشی باید خوب باشد که این هم مشکل دارد. نکته بعدی اینکه تجهیزات آزمایشگاهی کافی نیست و باید آزمایشگاه های دانشگاه تاسیس شود. نکته بعدی فضای دانشگاه فرهنگیان است که باید در این رابطه برنامه ریزی شود تا دانشگاه از نظر فضای آموزشی و بهتر شدن کیفیت آموزش عقب نماند.
منادی گفت: در کمیسیون آموزش تحقیقات کلیات طرح ساماندهی معلمان بررسی شده که تلاش میکنیم برای دویست هزار نفری که به صورت غیرمتعارف در آموزش و پرورش هستند؛ آزمون داخلی بگذاریم و سالهای خدمت آنها برایشان حساب شود تا انشاءالله به نتیجه مطلوب برسیم.