تولید آنتی بادیهای ویروس کووید-۱۹ امید طولانی مدت برای پایان دادن به همه گیری بوده است. دانشمندان دانشگاه ییل در مجله نیچر گزارش کردند، با این وجود این کیتهای محافظ سیستم ایمنی هم مقصر اصلی موارد شدید کووید-۱۹ هستند.
این آنتی بادیها بافتها یا اندامهای فرد را شبیه به آنچه باعث بیماریهای خود ایمنی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید میشوند، هدف قرار داده و به آنها واکنش نشان میدهند. محققان گزارش دادند در موارد کووید-۱۹ آنها میتوانند به بافت سالم مغز، رگهای خونی، پلاکت، کبد و دستگاه گوارش حمله کنند. هرچه آنتی بادیهای بیشتری شناسایی شوند، شدت بیماری توسط بیماران بیشتر میشود.
این مطالعه نشان داد آنتی بادیها به طور متناقضی پروتئینهای سیستم ایمنی بدن را که برای دفع عفونتها طراحی شدهاند، هدف قرار داده و با آنها تداخل میکنند.
آرون رینگ، استادیار ایمونوبیولوژی دانشگاه ییل و نویسنده ارشد مقاله گفت: این یک شمشیر دو لبه است. آنتی بادیها برای دفع عفونت بسیار مهم هستند، اما برخی از بیماران کووید-۱۹ همچنین دارای آنتی بادیهایی هستند که به سلولها و بافتهای خود آسیب میرسانند.
رینگ گفت واضح است که در بسیاری از موارد وجود ویروس کرونا باعث ایجاد آنتی بادیهای مخرب میشود، اما همچنین احتمال دارد برخی از بیماران کووید-۱۹ از آنتی بادیهای قبلی استفاده کنند که آنها را مستعد ابتلا به عفونت میکند.
به گزارش محققان این مطالعه موشهایی که دارای آنتی بادیهای مشابه هستند بیشتر در معرض عفونت توسط ویروس کرونا قرار دارند و احتمال مرگ آنها بیشتر است؛ وجود این آنتی بادیهای سرکش طولانی مدت همچنین میتواند توضیح دهد که چرا برخی از افراد آلوده به کووید-۱۹ بعدها میتوانند علائم پزشکی پایدار یا اصطلاحا موارد طولانی کووید داشته باشند و به گفته رینگ این میتواند میراث ناخوشایند ویروس باشد.
آکیکو ایواساکی، نویسنده همکار، استاد ایمونوبیولوژی والدمار فون زدوتویتس در دانشگاه ییل افزود: یافتههای ما اهمیت واکسیناسیون را تقویت میکند. این واقعیت که حتی عفونتهای خفیف نیز با تولید آنتی بادی در ارتباط هستند، احتمال عواقب طولانی مدت کووید-۱۹ بر سلامتی را تاکید میکند.
برای مطالعه رینگ با گروهی از دانشمندان، محققان و پزشکان که در حال انجام تحقیقات بالینی برای مبارزه با کووید-۱۹ بودند، همکاری کرد تا نمونه خون ۱۹۴ بیمار را که به ویروس مبتلا شدهاند، بررسی کند.
رینگ گفت: این یافتهها ممکن است به استراتژیهایی برای درمان یا جلوگیری از اثرات مخرب آنتی بادی در بیماران کووید-۱۹ منجر شود. علاوه بر این از فناوری جدید REAP میتوان برای تعیین پاسخهای مهم آنتی بادی برای بسیاری از بیماریهای دیگر فراتر از کووید-۱۹ استفاده کرد. آزمایشگاه رینگ انبوهی از آنتی بادیهای جدید را در بیماران مبتلا به بیماری خود ایمنی پیدا کرده است و اکنون در حال جستجوی آنتی بادی در بیماران مبتلا به سرطان و بیماریهای عصبی است.