شهادت ۱۲۰پرستار در بحران کرونا/ ۱۰۰هزار پرستار به کرونا مبتلا شدند

 محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به پیشرفتهای پرستاری در کشور، بیان داشت: ۱۲ می روز جهانی پرستار است و پرستاران دربحران کرونا بالغ بر ۱۰۰هزار پرستار مبتلا به کرونا شده و بالغ بر ۱۲۰ شهید پرستاری در بحران کرونا داشتیم.

وی ادامه داد: پرستاران با وجود مشکلات خود تلاش کردند به عنوان ایثارگران عرصه سلامت نقش ایفا کنند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به خدمات ۱۵ماهه دوران کرونا،بیان داشت: معمولا سلسله وار ۶و ۷هزار نفر پرستار یا در قرنطینه یا مرخصی استعلاجی بوده اند.

میرزابیگی افزود: در ابتدای انقلاب یک دانشکده پرستاری فیروزگر داشتیم اما اکنون ۱۹۵دانشکده پرستاری داریم که حدود ۱۶۰هزار دانشجو در آنها داریم تا مقطع دکتری فعال هستیم.

وی با بیان اینکه رده بندی پرستاری غیر حرفه ای مانند کمک پرستاری داریم،ابراز داشت: در سطح کارشناسی ۱۴رشته مقطع و در دوره دکترا ۱۴ گرایش داریم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: در ابتدای انقلاب و تا دهه هفتاد پرستاری که سواد دانشگاهی داشته باشد و بتواند پایه پای تخصص پزشکی حرکت کند لازم داشتیم تعداد به ازای هرتخت بیمار و دهم بوده اما اکنون تعداد پرستار دانشگاهی به تخت ۸دهم رسیده است.

میرزابیگی تاکید کرد: اگر پرستار آن تخصصی و با سواد نبودند بحران کرونا بیش از اینها کشته می داد.

وی با بیان اینکه ۱۷۰۰مرکز پرستاری خدمات مراقبت در منزل داریم،گفت: ۱۲۰۰مرکز آن فعال هستند و بالغ بر ۴۰۰ مرکز همگی موفق بودند و موردی از مرگ و میر مشاهده نشد.

میرزابیگی با بیان اینکه جامعه پرستاری آماده مشارکت در انجام واکسیناسیون است،ابراز داشت:دستگاههای مسوول هنوز وظایف خود را در قبال پرستاران انجام نداده اند.

وی ادامه داد: شعار امسال ما هویت و همدلی حرفه ای ،رفع موانع خدمتی است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری متذکر شد:مجوز های استخدامی خوبی گرفتیم و ۵۲ هزار مجوز گرفته شده اما باز هم هرچه مجوز بگیریم باز نیروی پرستاری نیاز داریم چون هم افزایش تخت داریم و هم نیروهای بازنشسته پرستاری و جود دارد.

وی با بیان اینکه اضافه شدن هر تخت بیمارستانی یعنی نیاز به ۲،۵نفر نیرو است،افزود: از میان ۵۲هزار مجوز تاکنون ۲تا۳هزار نفر وارد سیستم نشده اند.

میرزابیگی خاطرنشان کرد:باید سیستم ها به صورت چابک نیروها را جذب کنند.ما بالاخره بحث نیروهای شرکتی و تغییر وضعیت آنها را انجام می دهیم و در مجلس موضوع مطرح شده و بنا داریم به جد این مشکل را حل کنیم.

وی با اشاره به اینکه قرار گرفتن پرستاری در مشاغل حاکمیتی دنبال می شود،گفت:,قراردادهای ۸۹روزه غیر قانونی است و سازمان هم موضوع و پیگیری آن را دنبال می کند و دانشگاهها نباید دنبال قراردادهای ۸۹روزه بروند.

رییس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تعرفه گذاری خدمات در شورای عالی بیمه دنبال می شود،تصریح کرد: براساس ماده ۳۵ایین نامه اجرایی کارکنان غیر هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی می گوید:اگر به هر دلیلی از یکی از نیروهای کادر درمانی مانند پرستاران بیش از ۶۰ساعت در ماه اضافه کار اجباری گرفته شود باید تمام وقت محسوب شده و یک حقوق کامل بدهند.

میرزابیگی یادآور شد: پرستاران یا بهره وری هستند یا تمام وقت می شوند و اگر تمام وقت نشوند موضوع را دنبال می کنیم.

وی افزود: در تامین اجتماعی پرستارانی که با ۲۰سال می خواهد بازنشسته شوند از آنها  طلب ۲۰۰ تا ۲۵۰میلیون تومان می کنند و داداش آنها را نگه می دارند و این درست نیست.

میرزابیگی اصلاح نظام پرداخت و سند جامع مراقبت های پرستاری را از جمله اقدامات دیگر عنوان کرد.

رئیس سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: موضوع شهدای پرستاری را به صورت منسجم پیگیری می شود اما باید یک قانون در این خصوص در مجلس داشته باشیم.

میرزابیگی در خصوص واکسیناسیون پرستاران گفت: درحال حاضر فراخوانی برای اعضای سازمان نظام پرستاری یعنی پرستارانی که به هر دلیل در سیستم های مراقبت در منزل و غیر بیمارستانی هستند واکسینه شوند.

وی اضافه کرد:گلایه ای از معاونت بهداشت در خصوص نگاه دوگانه داریم که بدترین رفتار ممکن را با سیستم پرستاری و پرستاران داشته است.

رییس کل سازمان نظام پرستاری متذکر شد: گلایه ما این است که سهم خوبی به نظام پزشکی دادند اما این به نظام پرستاری داده نشد و الان دو سه روز است سهمیه ای قائل شدند.

میرزابیگی گفت: هرپرستاری که واکسن نزده است می تواند به سایت نظام پرستاری مراجعه کرده این کار انجام می شود.البته در بیمارستانها اکثر پرستاران واکسینه شده اند.