افزایش ابتلا به کرونا در کلانشهر‌ها

افشین محمدعلی زاده، متخصص بیماری‌های عفونی و دانشیار عفونی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در حال حاضر وارد اپیدمی موج چهارم کرونا نشده ایم و باید با همکاری و همراهی مردم، در راستای جلوگیری از ورود به موج چهارم فعالیت کنیم، تا مانع ایجاد فضای بحرانی در کشور شویم.

او افزود: موج‌های قبلی کرونا افراد سالمند با بیماری‌های زمینه‌ای را بیشتر درگیر می‌کرد، اما در این موج جهش یافته که اصطلاحا به آن کرونای انگلیسی می‌گویند، با درگیری جوانان و افراد کم سن و سال به ویژه کودکان، مواجهیم.

محمدعلی زاده ادامه داد: در حال حاضر محققان در حال بررسی دلیل این درگیری در بین افراد کم سن و سال هستند که تا کنون دلیل مشخصی برای آن اعلام نشده است.

او گفت: تجربه برخورد هر کشور با موج‌های کرونا با کشور‌های دیگر متفاوت است. موج‌های آفریقایی یا برزیلی یا انگلیسی کرونا که هم اکنون با آن درگیر هستیم و شامل ویروس‌های جهش یافته هستند؛ در جمعیت، کودکان زیر ۱۳ سال، نسبت به موج‌های قبلی فراوانی بیشتری دارند و دلیل این فراوانی و چرایی شیوع و تمایل ویروس به درگیر کردن کودکان، در حال بررسی است.

محمدعلی زاده گفت: با توجه به افزایش مراجعین کووید ۱۹ به مراکز درمانی، نگرانی ما برای ایجاد موج چهارم نیز افزایش پیدا کرده است. همچنین با افزایش ویروس‌های جهش یافته در این شرایط نگرانی دیگر ما این است که در موج چهارم، مبتلایان گرفتار نوع انگلیسی ویروس کرونا باشند.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در حال حاضر تنها راه مقابله با این ویروس رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و عدم تردد غیرضروری در سطح شهرها است.

او گفت: در موج‌های یک، دو و سه، به دلیل درگیری با انواع معمولی کرونا، معمولا درصدی از بیماران بدحال شده و در بیمارستان‌ها بستری می‌شدند، اما در این نوع جهش یافته یا همان ویروس انگلیسی، با افزایش تکثیر و افزایش انتقال مواجهیم و چون تمام جوامع با سرعت انتشار بالاتری درگیر می‌شوند، درصد درگیری در گروه‌های سنی هم افزایش پیدا می‌کند که یکی از این گروه‌های سنی، اطفال هستند.

محمدعلی زاده بیان کرد: حدود ۴ تا ۸ هفته زمان برای ایجاد ایمنی لازم توسط واکسن تزریق شده، زمان نیاز است و در این مدت، چون مصونیت وجود ندارد، با انتقال وسیع تری مواجه هستیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: در این شرایط خاص باید محدودیت‌ها به صورت کاملا هدفمند از سرگرفته شود و ناظرین با سختگیری و ریزبینی، افراد خاطی را متنبه کنند، زیرا این ویروس، می‌تواند ظرفیت بیمارستانی ما را به سرعت افزایش دهد و ممکن است بعضی از بیماران حتی به دریافت خدمات درمانی هم نرسند.

افزایش مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی

او ادامه داد: علاوه بر این موارد، زندگی کادر درمان، یک سال است که تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته و آغاز موج جدید علاوه بر مردم و بیماران، عواقب سختی برای کادر درمان نیز به همراه خواهد داشت. فقط در یک صورت می‌توان از این ویروس به سلامت و عاقبتی خوش، رها شد و آن هم مداومت بر رعایت اصول بهداشتی، به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

محمدعلی زاده گفت: برای رهایی از شیوع موج چهارم کرونا به همت همه‌ مردم نیاز است، به طوری که در ایام عید در خیابان‌ها ماشینی نبینیم و شهر‌ها خالی از رفت و آمد باشند. تا نوروز، زمان زیادی باقیمانده نمانده و در حال حاضر همکاران من شاهد افزایش مراجعه کرونا مثبت‌ها به مراکز درمانی هستند. روز گذشته شاهد مراجعه یک خانواده ۸ نفره به مرکز درمانی بودم که همه آن‌ها مبتلا به کرونا بودند.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: ما به وضوح شاهد افزایش ابتلا به کرونا در سطح کشور و به ویژه کلانشهر‌ها هستیم، اما خوشبختانه آمار مرگ و میر رو به کاهش است و آمار بهبودیافتگان کرونا طی دو هفته گذشته در حال افزایش بوده است، اما با عدم رعایت شیوه‌نامه‌ها احتمال افزایش آمار مرگ و میر را هم می‌توان پیش بینی کرد.