محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که با شعار «دانشگاه آزاد اسلامی، مولود انقلاب اسلامی» در سالن همایش کتابخانه مرحوم دکتر حبیبی واحد علوم تحقیقات برگزار شد، ضمن تبریک و بزرگداشت ایام الله دهه فجر، گفت: در این ظلمتکده جهانی، امام خمینی (ره) پرچمی را برافراشتند و مردانه به پای آن ایستادند تا انقلابی رقم بخورد که ۴۲ سال پایدار بماند و مقام معظم رهبری نیز ادامه دهنده راستین خط رهبر کبیر انقلاب اسلامی هستند.
او با بیان اینکه جلسه امروز با حضور رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنا، اعضای هیأت رئیسه و رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استانها به دلیل شرایط موجود به صورت مجازی برگزار شده است، اظهار داشت: در این جلسه که جشن پیروزی انقلاب اسلامی است، پیرامون دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مولود انقلاب اسلامی در گام دوم دانشگاه صحبت خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ۱۴ خردادماه سال جاری، گفت: مقام معظم رهبری بسیار زیبا و فرزانه، حضرت امام خمینی (ره) را به عنوان امام تحول به ما معرفی کردند که تمام تحولات خود را از خدا میدانست. اگر به این فرمایشات توجه کنیم، به نکتههای مهمی پی خواهیم برد که هر تحولی به آن نیاز دارد و دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم که به دنبال تحول است، باید از این فرمایشات نهایت بهره را ببرد.
دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب به دنبال تحول است
طهرانچی با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری هر تحولی نیاز به یک پشتوانه فکری دارد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بر این نکته تاکید دارند که هر حرکت بیپشتوانه فکری را نمیتوان تحول دانست، بنابراین باید از داراییهای معنوی خود در این زمینه استفاده کنیم که این داراییها عبارت از احکام اسلام، مقررات اسلامی، آیات کریمه قرآن و کلام اهل بیت (ع) است. در واقع باید با استفاده از این داراییهای معنوی، تحول ایجاد کنیم. همچنین مقام معظم رهبری میفرمایند "هر تحولی به تحولات بینشی و فرهنگی نیاز دارد و تحولی که امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی رقم زدند، یک تحول مبتنی بر پشتوانه فکری و فرهنگسازی هفتگانه است. "
او با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص تحولات هفتگانهای که امام خمینی (ره) ایجاد کردند، گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند "یک تحول، تحول در روحیه خمودگی و تسلیم ملت بود، به طوری که امام خمینی (ره) ملت خمود و تسلیم را به یک ملت مطالبهگر تبدیل کردند. تحول دیگر، تحول در نگاه مردم به خودشان و به جامعهشان بود که نگاه حقارتپندارانه آنها را به احساس عزت و اعتماد به نفس تبدیل کردند تا خودشان نوع حکومت را تعیین کنند. "
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: براساس همین تحول ایجاد شده توسط امام خمینی (ره) است که مردم ۴۲ سال فرا گرفتهاند که باید در اتفاقات مهم کشور سهیم باشند. جنگ تحمیلی و عبور از فتنهها با حضور مردم نشان داد که مردم درک کرده اند که میتوانند مثمرثمر باشند.
او اظهار داشت: مقام معظم رهبری میفرمایند "یک تحول دیگر از سوی امام خمینی (ره)، تحول در مطالبات اساسی مردم بود، به طوری که امام خمینی (ره) مطالبات حقیر، کوچک، محلی و محدود ملت را با شعار «نه شرقی، نه غربی» به مطالبه استقلال و آزادی و امور اساسی، بزرگ، انسانی و جهانی تبدیل کردند. "
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بر همین اساس، امروز ایران اسلامی به جایی رسیده که دشمن نمیتواند با تحریم، ملت را از پای در آورد، چرا که مطالبات این مردم اساسی است.
طهرانچی تاکید کرد: اکنون نیز که دانشگاه آزاد اسلامی در دوره تحول خود به سر میبرد، برخی به عمد میخواهند افق دید اساتید بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی را پایین آورده و آن را کوچک جلوه دهند.
او در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری میفرمایند "تحول دیگری که امام خمینی (ره) رقم زدند، تحول در نگاه به دین بود. " در واقع امام خمینی (ره) دین را به متن جامعه آوردند و یک تغییر بسیار بزرگ در نگاه مردم به دین ایجاد کردند و امروز ما نیز همان تحول را نیاز داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری همچنین میفرمایند "یک حوزه دیگر از تحولی که امام خمینی (ره) به وجود آوردند، تحوّل در نگاه به نسل جوان بود؛ ایشان به فکر و عملِ جوانان اعتماد کردند؛ این به معنای واقعی کلمه یک تحوّل بود. "
طهرانچی افزود: مقام معظم میفرمایند "تحول مهم دیگری که امام خمینی (ره) به وجود آوردند که شاید از بعضی از این تحولات مهمتر هم بود، تحول در نگاه به قدرتهای جهانی و ابرقدرتها بود. امام راحل در دل مردم قرار داد که بدانند ابرقدرتها شکستپذیر و ضربهپذیر هستند. " دیگر تحولی که از دیدگاه مقام معظم رهبری توسط امام راحل ایجاد شد، تحول در نگاه به آینده بود که به ایجاد تمدن نوین اسلامی منجر شد. امروز مردم به دنبال این هستند که تمدن نوین اسلامی را تشکیل داده و اتحاد عظیم اسلامی را به وجود آورند و امت اسلامی را تشکیل دهند.
برجستهترین خصوصیت امام خمینی (ره) روحیه تحولخواهی و تحولانگیزی است
او خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره)، مفهوم انتظار را نیز برای ملت ایران تغییر دادند و مردم را از «منتظر خانهنشین» به «منتظر فعال» تبدیل کردند. نقش امام (ره) در ایجاد این تحول مانند یک فرمانده داخل میدان بود. رهبر کبیر انقلاب اسلامی در تمام حوادث از جمله جنگ تحمیلی، در میانه میدان حضور داشتند. در واقع بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، "مهمترین و برجستهترین خصوصیت امام خمینی (ره)، روحیه تحولخواهی و تحولانگیزی ایشان است. درخصوص ایجاد تحول، نقش امام (ره) نقش یک معلم، استاد و مدرس نبود، بلکه نقش یک فرمانده داخل در عملیات و نقش یک رهبر به معنای واقعی کلمه بود. "
طهرانچی با تأکید بر اینکه برای ایجاد تحول باید از امام خمینی (ره) درس بگیریم، گفت: هر جامعه زنده و پویایی به تحول احتیاج دارد. ما نیز امروز در بخشهای مختلف به یک تحول نیاز داریم. مقام معظم رهبری میفرمایند «در زمینه مسائل آموزشی واقعاً احتیاج به تحول داریم. تحول در زمینه مسائل آموزشی این است که آموزشهای دانشگاهی، دبیرستانی و حتی دبستانی را، آموزشهای عمقی قرار دهیم؛ عمقی و کاربردی، نه صرفاً حفظی. درسها و بحثهای فایدهمحور را مطرح کنید» و ما باید بر همین اساس حرکت کنیم.
دانشگاهها نیازمند دروس فایدهمحور و حرکت تحولی هستند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در دانشگاهها نیازمند دروس فایدهمحور و حرکت تحولی هستیم، تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری؛ دانشگاه یکی از مراکز مهم تربیت قوه عاقله کشور است و استادان نقش ویژهای در فرآیند ساخت و پرورش قوه عاقله برای اداره کشور دارند و اگر دانشگاه بخواهد این نقش را درست ایفا کند، الزاماتی وجود دارد که این الزامات شامل «درگیر شدن با مسائل کشور»، «تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتی دانشجویان» و «صیرورت و تحول مستمر و دائمی در محیط دانشگاه» است که باید مورد توجه قرار گیرد. نگاه تحولی مقام معظم رهبری یک نگاه جریانی است و نگاه لحظهای نیست؛ این یک مسیر فکری است.