آمار بازماندگان از تحصیل سال تحصیلی جاری را نداریم

فرحناز مینایی پور مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور زنان در نشست خبری مجازی با اشاره به برنامه‌های امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: برنامه‌های متنوعی برای تحکیم و تقویت جایگاه دختران و آموزش‌های عملیاتی به آن‌ها در نظر گرفتیم که از جمله آن‌ها می‌توان به دوره‌های کودک یاری اشاره کرد.

او ادامه داد: دوره‌های کودک یاری برای دختران و پسران در نظر گرفته شده است و هدف آن آماده سازی دانش آموزان برای ایفای نقش در زندگی آینده، آشنایی با اصول مراقبت‌های کودک و تربیت مناسب کودکان است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور زنان به اجرایی شدن مصوبه شورای عالی اداری درباره بانوان اشاره کرد و گفت: ایجاد بانک اطلاعات زنان شاغل، برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای زنان فرهنگی، دوره توان افزایی و توانمند سازی آن‌ها در این راستا انجام شده است. با توجه به اینکه بانوان در آموزش و پرورش بیشترین نفوذ و جمعیت را دارند، برنامه‌های مختلفی برای آن‌ها در نظر می‌گیریم.

مینایی پور تاکید کرد: دستیابی به امکانات آموزشی برای آموزش به همه دختران را از طریق سیاستگذاری برنامه‌های مختلف در آموزش و پرورش مورد توجه قرار داده ایم. برای دستیابی به شاخص های آموزشی این قشر، تعیین شاخص‌های عدالت جنسیتی را تدوین کردیم که این کار با حمایت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری صورت گرفته است.

او به موضوع حمایت از دانش آموزان در مناطق محروم هم اشاره کرده و ادامه داد: در شاخص بهداشت توجه به آموزش مسائل بهداشتی را داریم، ساخت سرود دختران همراه با حرکات اصلاحی را انجام دادیم. همچنین اختصاص سه ساعت ورزش برای زنان فرهنگی در دستور کار است.

به گفته مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور زنان یکی از شاخص‌ها هم مشارکت اجتماعی است که معاونت متوسطه در این زمینه آموزش‌هایی برای کارآفرینی داشته است. امسال هم طرحی را با مشارکت وزارت کار در حال انجام داریم و برای ارتقای آن شاخص‌ها، تاکید زیادی کردیم.

مینایی به آمار پوشش تحصیلی و تعداد بازماندگان از تحصیل هم اشاره کرد و گفت: پوشش تحصیلی دوره ابتدایی ۹۷ درصد، متوسطه اول ۹۲ درصد و متوسطه دوم ۸۰ درصد است و در سال تحصیلی جاری با شرایط کرونا و اینکه برخی از محصلان  به ابزار آموزش مجازی دسترسی نداشتند آماری از تعداد بازماندگان از تحصیل در دست نداریم.  البته معاونت های مختلف برای تامین ابزار الکترونکی آموزش مجازی تلاش کرده اند.

محل خدمت زوج‌های فرهنگی یکسان می‌شود

او درباره ازدواج زوج‌های فرهنگی و موضوع تبعیت از همسر برای محل کار، اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده و قول مساعد معاونت پشتیبانی مقرر شد تا زوج فرهنگی محل خدمت یکسانی داشته باشند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور زنان با اشاره به موضوع شکاف دیجیتالی در خانواده‌ها، بیان کرد: در این شکاف معمولا دختر‌ها عقب‌تر هستند و ابزار دیجیتالی بهتر در دسترس پسران قرار می‌گیرد، بر همین اساس باید به فرهنگ سازی شکاف دیجیتالی توجه شود.

رشد کمی مدیریت بانوان در آموزش و پرورش

مینایی پور درباره وضعیت تحصیل دانش آموزان دختر متاهل، گفت: این دانش آموزان بدون آنکه اظهار کنند می‌توانند از آموزش‌ها در مدرسه برخوردار باشند و اگر موضوع تاهل خود را اطلاع دهند می‌توانند در مدارس شبانه دخترانه و همچنین مدارس آموزش از راه دور به ادامه تحصیل بپردازند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور زنان درباره چگونگی آموزش مهارت‌های زندگی به دختران، بیان کرد: در این زمینه معاونت پرورشی اقدامات متعددی انجام داده است. البته که امسال به دلیل شیوع کرونا آموزش‌ها را به سمت فضای مجازی بردیم و استان‌ها خلاقانه تولید محتوا کرده اند.

او درباره آمار مدیران خانم در آموزش و پرورش گفت: در مدیریت بانوان رشد خوبی داشتیم و ۲ معاون وزیر، ۳ مدیرکل زن و همچنین ۲۵ رئیس منطقه و ۲۲ معاون مدیرکل خانم داریم که دوره‌های ویژه آموزش مدیریتی را برای آن‌ها در نظر گرفتیم.