رضا میرزایی ۲۴ دی ماه در شورای اداری استان مرکزی گفت: ایران رتبه نخست مصرف انرژی در دنیا را دارد و ۵ برابر بیشتر از میانگین جهانی انرژی مصرف می کند و طبق پیش بینی ها کشور ما در سال ۲۰۴۰ واردکننده انرژی خواهد بود. در مجموع رویه کنونی، آسیب محیط زیست را به دنبال دارد.
وی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، اراک ۴۵ روز پاک، ۲۱۷ روز سالم، ۳۶ روز ناسالم برای گروه های حساس و یک روز ناسالم برای تمام گروه های سنی را پشت سر گذاشته است و این کاهش روزهای ناسالم حاصل تلاش های ۴ سال اخیر است که مجوز استقرار صنایع آلاینده صادر نشد و اقدامات موثری به انجام رسید.
میرزایی افزود: امسال در دیماه و پاییز ۲۵ روز ناسالم به روزهای ناسالم در قیاس با سال گذشته افزوده شده است. عموما در فصل سرد پدیده اینورژن را شاهدیم، اما امسال میزان و غلظت آلودگی ها بیشتر شده است و اراک در بین هشت کلانشهر آلوده، رتبه ششم کشور را دارد. به دلیل مصرف مازوت در نیروگاه، با آلاینده دی اکسید گوگرد مواجه هستیم و براساس تصاویره ماهواره ای و نقشه های غلظت یابی، در سطح کشور پراکنش گوگرد را شاهدیم.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست به دنبال انجام تکالیف قانونی خود و کنترل آلودگی هاست، گفت: طبق آخرین اندازه گیری دودکش های نیروگاه حرارتی در تاریخ ۲۰ دی ماه، واحد یک نیروگاه ۲۸۰۵ میلی گرم بر مترمکعب و واحد چهار ۲۳۱۴ میلی گرم بر مترمکعب دی اکسید گوگرد منتشر می کند در حالی که استاندارد آن ۷۰۰ است، همچنین میزان ناکس در واحد یک، ۴۲۸ میلی گرم بر مترمکعب و واحد چهار، ۳۸۰ است که استاندارد آن ۲۰۰ است و این واحد همواره در لیست صنایع آلاینده قرار داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به فعال بودن دستگاه سنجش آلودگی هوای اراک در داخل محوطه استانداری، ایستگاه مخابرات، داخل اداره کل محیط زیست، پشت بیمارستان امیرکبیر، شریعتی و دانشگاه فرهنگیان، افزود: سال ۸۶ با بودجه بانک جهانی توسط یک شرکت فرانسوی کار جانمایی ایستگاه ها براساس استانداردها انجام شد، مسلما ایستگاههای شریعتی و مخابرات به دلیل ترافیک منطقه پارامترهای بالاتری را نشان می دهند و برای اعلام شرایط هوایی، میانگین بالاترین ایستگاه محاسبه می شود.
وی با اشاره به مصوبات آخرین کارگروه کاهش آلودگی هوا همچون عدم اجازه ورود به کلیه خودروهای سنگین با پلاک غیربومی به شهر اراک، تعطیلی ادارات دولتی در ۱۵ و ۲۱ دی ماه، تعطیلی فعالیت های عمرانی منجر به آلودگی، توقف فعالیت اندسازی، تعطیلی کوره های آجرپزی، جلوگیری از تردد خودروهای دودزا، عدم سوزاندن شاخ و برگ درختان و سوزاندن ۱.۵ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه و ... افزود: از مجموعه اعتبارات ملی طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک تاکنون، ۳۳.۲۱ درصد اعتبارات طی ۱۰ سال تخصیص یافته و اگر با همین روال تخصیص سالانه ۳.۳ درصد اعتبارات ادامه یابد، ۱۶ سال اجرای طرح به طول می انجامد، هرچند با وجود عدم تخصیص اعتبارات میزان پیشرفت و تحقق مفاد مندرج در طرح تاکنون به ۷۷ درصد رسیده است.
میرزایی اضافه کرد: ۲۷ دیماه تا سه بهمن ماه هفته هوای پاک است و شعار این هفته هوای پاک "تعهد مسئولان و مشارکت مردم" است.