چگونگی شرایط بازگشایی مدارس با روش آموزش حضوری

با تغییر وضعیت برخی مناطق کشور از حیث شیوع کرونا و تبدیل رنگ‌ها از قرمز و نارنجی به زرد و آبی، روز گذشته خبر بازگشایی مدارس و آموزش حضوری از سوی آموزش و پرورشی‌ها مطرح شد، موضوعی که سر و صدای زیادی در جامعه فرهنگیان و دانش‌آموزان ایجاد کرد.

به دنبال آغاز آموزش حضوری مدارس، محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش بخشنامه‌ای صادر کرد که ۶ الزام دارد و در ادامه مشروح آن آمده است:

در خصوص آموزش حضوری پایه‌های اول و دوم ابتدایی، دروس کارگاهی هنرستان‌ها و مدارس دارای جمعیت کمتر از ۵۰ دانش آموز، با عنایت به مصوبه جلسه ۹۷۷ شورای عالی آموزش و پرورش، کلاس‌ها و مدارس مذکور از اول بهمن ماه سال جاری با رعایت موارد زیر بازگشایی می‌شوند:

 آموزش حضوری شامل گروه‌های زیر می‌شود:

۱ - دانش آموزان پایه‌های اول و دوم ابتدایی در مناطق دارای وضعیت زرد و آبی بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

 ۲- دانش آموزان مدارس ابتدایی و متوسطه دارای جمعیت کمتر از ۵۰ نفر (بر اساس آمار ثبت نامی درسناد) در وضعیت آبی

 ۳- هنرجویان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در خوشه دروس شایستگی‌های فنی و استاندارد آموزش مهارت و کارآموزی و کارورزی در وضعیت زرد و آبی تبصره: تعداد دانش آموزان در کلاس‌های حضوری، حداکثر ۱۰ نفر است.

 

۲- مدیر مدرسه موظف است نسبت به تشکیل شورای مدرسه اقدام کند و بر اساس مصوبات شورای مدرسه وانجام اقدامات لازم، زمینه حضور دانش آموزان را در مدرسه فراهم آورد. ترتیبات اجرایی، اعم از ابلاغ به مدیران مدارس، تشکیل شورای مدرسه و برنامه ریزی نحوه حضور دانش آموزان در مدرسه و نحوه گروه بندی، نحوه اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و اطلاع رسانی مناسب و به موقع به خانواده‌ها باید تا قبل از پایان دی ماه انجام شده باشد. به گونه‌ای که تمام دانش آموزان مشمول و خانواده‌های آنان باید از میزان، زمان، نحوه حضور و دستورالعمل‌های بهداشتی مربوط آگاه باشند.

٣- رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی ابلاغی و دستورالعمل بهداشتی مدارس شبانه روزی در آموزش حضوری الزامی است. مسئولیت مدیریت و نظارت بر اجرای دستور العمل بهداشتی بر عهده مدیر و کادر اداری و اجرایی مدرسه است.

۴- با برگزاری جلسات هماهنگی و به خصوص اطلاع رسانی به گروه‌های مرجع در استان و شهرستان‌ها ورسانه‌های جمعی و اصحاب رسانه زمینه حضور دانش آموزان و معلمان در مدارس و کاهش نگرانی‌ها و دغدغه‌های خانواده‌ها فراهم شود.

۵- حضور کادر اداری و اجرایی مدارس در مناطق نارنجی، زرد و آبی بر اساس بخشنامه سازمان اداری واستخدامی کشور مانند سایر کارکنان دولت انجام می‌گیرد.

۶- مسئولیت کادر اجرایی و اداری مدارس، برنامه ریزی در ارائه خدمات با کیفیت، آموزش به تمام دانش آموزان از بستر شاد، تلویزیون یا بسته آموزشی، به ویژه در پایه‌ها و دروسی که به صورت غیر حضوری انجام می‌شود، همچنین نظارت بر کار معلمان و دانش آموزان، پاسخگویی به دغدغه خانواده‌ها و انجام تمهیدات برگزاری مناسب برای آزمون هاست. مسئولیت حسن اجرای این شیوه نامه بر عهده مدیر کل آموزش و پرورش استان است.