سیدحسن رسولی عضو شورای شهر تهران در صحن امروز شورا در نطق پیش از دستور خود درباره حمل و نقل عمومی در پایتخت اظهار داشت: بر اساس مطالعات و نظرسنجیهای عمومی که در پایتخت انجام شده آلودگی هوا و ترافیک دو ابرچالش امروز و دیروز تهران محسوب میشوند.
وی افزود: سیستم حمل و نقل ریلی مسافر درونشهری که انبوهبر و ایمن است مناسبترین ساز و کار حمل و نقل شهری محسوب میشود که در حال حاضر 250 کیلومتر خطوط قطار شهری احداث شده است.
این عضو شورای شهر تهران افزود: ایستگاههای قابل بهرهبرداری تا پایان سال از 127 به 139 ایستگاه افزایش مییابد و 1520 دستگاه واگن در حال حاضر در حال سیر و حرکت است و توانایی جابهجایی روزانه 2 میلیون نفر ـ سفر شهری وجود دارد.
رسولی خاطرنشان کرد: برای افزایش ظرفیت جابهجایی مسافران و رساندن آمار به 5 میلیون نفر ـ سفر شهری باید 1500 دستگاه واگن به این ناوگان اضافه شود که 30 هزار میلیارد تومان منبع مالی نیاز دارد.
وی گفت: طی 20 سال گذشته مصوبات قانونی مجلس همچون قانون حمایت از سامانههای حمل و نقل ریلی در نظر گرفته شده و باید همه قوانین اجرایی شود.
این عضو شورای شهر تهران گفت: همچنین 6 هزار دستگاه اتوبوس با عمر بیش از 12 سال در تهران فعالیت میکنند که 62 درصد این ناوگان در بخش خصوصی است و تهران حداقل 10 هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد که بهای خرید یک دستگاه اتوبوس تک و دو کابین گازسوز 5.5 میلیارد تومان است.
رسولی گفت: شبکه تاکسیرانی نیز در حال حاضر 80 هزار خودروی تاکسی دارد که 50 درصد این تاکسیها عمر بالای 15 سال داشته و فرسوده است.
رسولی با اشاره به اینکه حوزه مدیریت شهری تهران در پیشگیری از شیوع بیماری کرونا پیشقدم بوده است، اظهار کرد: تحت تاثیر این بحران درآمدهای شهرداری به میزان حداقل 40 درصد کاهش و هزینه های آن به همین میزان افزایش یافته است.
وی گفت: همچنین دولت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی به این منظور برداشت کرده، از منابع عمومی کشور نیز اعتبارات قابل توجهی در اختیار دارند. با این وجود و با کمال تاسف حتی یک ریال از این منابع را تا کنون به شهرداری کمک نکرده اند.
وی با اشاره به اینکه طی 10 سال گذشته از سوی دولت حتی یک دستگاه اتوبوس به تهران تحویل داده نشده گفت: قرارداد خرید قطعات و تجهیزات 630 واگن مترو برای ساخت در شرکت واگن سازی تهران که سهام آن مشترکا به شهرداری و شرکت طرف چینی تعلق دارد به دلیل تحریم طی 5 سال اخیر عملیاتی نشده است و مشکلات زیادی در این راستا وجود دارد.
این عضو شورای شهر تهران بیان داشت: تهران نماد حیثیت و اعتبار کشور است و آلودگی هوا ناشی از قصور و تقصیر دستاندرکاران در اجرای قانون هوای پاک سلامت مردم را تحت تأثیر قرار داده است.
رسولی از قوه قضائیه خواست: در مقام نظارت بر اجرای صحیح قوانین مصوب نسبت به احقاق حقوق مالیه شهری اقدام کند.
وی بیان داشت: از محمدباقر قالیباف رئیس مجلس درخواست داریم با استفاده از تجارب و اشراف کامل به شهر تهران به دور از رویکردهای جناحی و سیاسی ایفای نقش عادلانه کند که انشاءالله رضای خالق و خلق فراهم شود.