مجتبی یزدانی درباره مجموعه اقدامات شهرداری جهت پاکسازی مسیلها و کانالها گفت: برنامههای این معاونت در خصوص بارش باران از ابتدای فروردین 99 آغاز شد که طی آن تمامی مسیلها و کانالها با همکاری مناطق 22گانه، سازمانها و شرکت های حوزه خدمات شهری به شکل مستمری رصد و لایروبی شد که مهم ترین عامل جهت جلوگیری از وقوع سیل در پایتخت همین مجموعه اقدامات بوده است که به خوبی هم در رسانه ملی منعکس شد.
یزدانی در ادامه گفت: جلسات مستمری با کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران،چندین جلسه در دفتر شهردار محترم تهران و مدیرکل دفتر شهردار و معاونین عمرانی،امور مناطق، ترافیک، مالی، برنامه ریزی و اجتماعی تشکیل و تمامی موارد و موضوعات مرتبط با بارندگی ها در این جلسات رصد و هماهنگی های لازم در این خصوص انجام شد.
وی در ادامه با بیان این که تمامی کانال ها و مسیل ها توسط اکیپ های خدمات شهری به شکل مستمری رصد و پایش می شوند، اضافه کرد: حوزه خدمات شهری و سازمان بازرسی تمامی این موضوعات را ارزیابی و کنترل می کنند که تمامی مجموعه اقدامات به شکل مطلوب و ویژه ای اجرایی شود.
پاکسازی و لایروبی۵۳۰کیلومتر از کانال ها و مسیل های پایتخت در چندین مرحله
معاون خدمات شهری شهرداری تهران با بیان این که نزدیک به ۵۳۰کیلومتر از کانال ها و مسیل ها در چندین مرحله پاکسازی و لایروبی شدند، گفت: این کانال ها به صورت دائمی رصد و توسط پیمانکاران مربوطه در تمامی مناطق 22گانه به شکل مستمر نظارت، کنترل و پاکسازی می شوند.
یزدانی تصریح کرد: در همین راستا ۱۰هزار کیلومتر انهار مویرگی شهر تهران نیز به صورت کامل نظارت می شود و این انهار هر ۲۴ ساعت یک بار پاکسازی می شوند و پیمانکاران خدمات شهری موظف هستند که نهرهای سطح شهر را لایروبی و پاکسازی کنند.
وی در ادامه افزود: همچنین شناسایی نقاطی که امکان آبگرفتگی دارند توسط اطلاعات به ثبت رسیده در سامانه 137 که پل ارتباطی ما با شهروندان عزیز می باشد، اطلاعات سازمان آتش نشانی، مرکز کنترل ترافیک شهرداری تهران و... طی یک برنامه ریزی مطلوب و منسجم با همکاری معاونت امور مناطق، مناطق22گانه، سازمان ها و شرکت های خدمات شهری دریافت و در کمترین زمان ممکن برطرف شد.
به گفته یزدانی موارد و موضوعاتی هم توسط پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص بارندگی ها به شهرداری اطلاع داده شد که این مشکلات نیز برطرف شد.
وی در ادامه با بیان این که ۲۴۸ دستگاه موتور پمپ آبکش بسیار قوی توسط سازمان آتش نشانی در اختیار نواحی ۱۲۴گانه قرار گرفته است، اظهار کرد:هر ناحیه دو دستگاه پمپ آبکش در اختیار دارد و آموزش های لازم توسط نواحی به آنها داده شده است که در بحث بارندگی ها استفاده شود.
شناسایی و رفع مشکلات لوله گذاری کانال ها و مسیل ها
معاون شهردار تهران در ادامه عنوان کرد:یکی از مشکلات عمده ای که در خصوص کانال ها و مسیل ها با آن مواجه بودیم اشکال در برخی از لوله گذاری ها بود که با شناسایی این نقاط و ترمیم لوله گذاری ها در کانال ها و مسیل ها و همچنین نقاطی که نیازمند لوله گذاری بودند، توسط شرکت خاکریز آب، معاونت فنی وعمران شهرداری تهران، مناطق 22گانه و معاونت خدمات شهری اشکالات عمده این بخش شناسایی و رفع شد.
وی به بازدید جمعی از سر بازرسان امور وزارت کشور و شهرداری ها از برخی کانال ها و مسیل های پایتخت اشاره کرد و گفت:در همین راستا جمعی از سر بازرسان امور وزارت کشور و شهرداری ها از روند لایروبی کانال ها و مسیل ها در مناطق مختلف در سطح پایتخت بازدید و از نزدیک در جریان امور اجرایی قرار گرفتند.
فعالیت و آماده باش 5 سایت پشتیبان و ۱۶۲سایت برف روبی در نقاط مختلف شهر تهران
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در بخش دیگری از سخنان خود به مجموعه اقدامات این معاونت در خصوص بارش برف اشاره کرد و گفت: طی ابلاغیه شهردار محترم تهران در خصوص اتخاذ تمهیدات و تدابیر لازم جهت برف روبی به مناطق، معاونت ها جلسات مستمری در دفتر شهردار تهران با همراهی سایر ادارات، استانداری، فرمانداری، ستاد مدیریت بحران استانداری، نیروی انتظامی، راهور،هواشناسی، آب منطقه ای، شرکت آب و فاضلاب و همینطور جلسات ستادهای فرعی نیز در مناطق به ریاست شهرداران مناطق تشکیل و هماهنگی های لازم انجام شد.
وی به فعالیت و آماده باش ۱۶۲سایت برف روبی در نقاط مختلف سطح شهر تهران اشاره کرد و گفت: ۱۶۲سایت برف روبی به صورت اصلی و فرعی در شهر تهران واقع شده اند که تمامی آنها دارای امکانات، تجهیزات، ادوات و نیروی انسانی آموزش دیده اند.
معاون شهردار تهران اظهار کرد: همچنین۲۹۰دستگاه ماشین آلات مکانیزه به مناطق 22گانه تخصیص یافته است و از اوایل آبان ماه امسال این امکانات در اختیار مناطق قرار گرفته است به طوری که هر کدام از این مناطق بنابر سناریوی تنظیم شده در نواحی و سایت های برف روبی مستقر هستند.
وی اضافه کرد:همچنین5 سایت مرکزی نیز در مناطق تحت عنوان سایت پشتیبان توسط سازمان مدیریت پسماند جهت همراهی و پشتیبانی از مناطق مستقر هستند.
استقرار نیروها و تجهیزات طبق سناریوی از پیش تعیین شده
یزدانی با بیان این که طبق سناریوی از پیش تعیین شده نیروهای خدمات شهری، ماشین آلات تخصصی، و غیرتخصصی برف روبی(جهت معابر فرعی) توسط معاونت خدمات شهری تامین و بنا بر وسعت، تعداد بزرگراه ها و شیب مناطق آنالیز و در اختیار مناطق قرار گرفت، اذعان کرد: پراکندگی ماشین آلات در نقاط مختلف شهر به گونه ای است که خود را به مناطق حساس برسانند و به شهر و شهروندان خدمات رسانی کنند.
وی به برگزاری مانورهای برف روبی در مناطق 22گانه اشاره کرد و گفت: با تدابیر و تمهیدات صورت گرفته امسال اکثر مناطق 22گانه امکانات، تجهیزات و آمادگی نیروهای خود را با برگزاری مانور برف روبی اجرا کردند.
به گفته یزدانی در سطح شهر تهران نزدیک به ۳۰هزار نفر نیروی کارگری در بخش خدمات شهری و فضای سبز در روزهای عادی اقدامات مرتبط با رفت و روب سطح شهر، بوستان ها و فضای سبز را انجام می دهند که در هنگام بارش ها از این نیروها در بخش های مختلف استفاده می شود.
وی تاکید کرد: آموزش کارگران بخصوص در هنگام بارش ها در اولویت کاری ما بوده است و این کار در مناطق و نواحی به خوبی انجام شده است.
یزدانی در پایان بر مشارکت حداکثری شهروندان تهرانی در هنگام بارش ها تاکید کرد و گفت: از شهروندان عزیز درخواست می کنیم که از ریختن زباله های خود در معابر و انهار که منجر به آبگرفتگی در سطح شهر می شود، خودداری کنند.