غلامرضا پدیدار با اشاره به اینکه تهیه و شرح خدمات اطلس آلایندهای مناطق ۲۲ گانه شهر تهران از سال ۹۳ آغاز شده است، اظهار کرد: ۱۱ منطقه شهر تهران در سال ۹۴ اقدام به عقد قرارداد در زمینه پایش و شناسایی منابع آلاینده کردند و مابقی مناطق تهران در سال ۹۵ به این برنامه پیوستند و تاکنون تقریبا یک دور تمام مناطق شهر تهران اقدام به پایش و شناسایی منابع آلاینده و ثبت آن در اطلس آلایندهها کردهاند.
وی ادامه داد: اطلس آلایندههای مناطق ۲۲ گانه شهر تهران شامل اطلاعاتی درباره آلودگی خاک، آب، هوا، تنوع زیستی و حریم شهر تهران است.
پدیدار ضمن تاکید بر لزوم تهیه اطلس آلایندهها برای برنامهریزی در زمینه مدیریت شهری گفت: برای برنامهریزیهای کلان و خرد به یک نقشه راه نیاز است و برخورداری از دانش و اطلاعات پیش از آغاز هر عملیات یا برنامهریزی لازم است. اطلس آلودگی چراغ راه مدیریت شهری است و میتوان براساس آن چالشهای پیشرو را شناسایی و اطلاعات زمینهای برای برنامههای آینده را تهیه کرد.
رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره برنامههای آتی اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری برای اطلس آلاینده گفت: با توجه به اینکه شهر پویا است و آلایندهها در حال تغییر هستند، لازم است هر سال پایش آلایندهها در تمام مناطق ۲۲ گانه شهر تهران انجام شود. به همین منظور شرح وظایف کلی به تمام مناطق شهر تهران ابلاغ شده تا براساس آن نسبت به انجام آزمایشات و شناسایی نقاط آلاینده اقدام کنند.
پدیدار با اشاره به اینکه اطلس آلایندههای مناطق ۲۲ گانه شهر تهران شامل منابع و نقاط آلاینده حریم شهر تهران نیز میشود، خاطرنشان کرد: حریم شهر جزو لاینفک شهر محسوب میشود و ممکن است آلایندههای مختلفی از جمله کارخانهها و کانونهای گرد و غبار در حریم شهرها قرار داشته باشند، از این رو لازم است برنامه مشخصی برای مدیریت این نقاط و منابع نیز مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: از آنجایی که آلایندههای موجود در حریم شهرها تاثیرات زیادی بر خود شهرها میگذارند، ما علاوه بر شناسایی منابع و نقاط آلاینده شهرها بررسیها، پایش و شناسایی منابع و نقاط آلاینده در حریم شهر را نیز در دستور کار خود قرار دادهایم.
پدیدار در پایان ضمن بیان اینکه اطلس آلایندههای مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بیشتر مورد استفاده برای برنامهریزیهای از سوی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران قرار میگیرد، گفت: با این حال درصورتی که هر یک از نهادهای دیگر بخواهند از این اطلس استفاده کنند ما این اطلس را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.