به گزارش افکار نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، حميدرضا حاجي بابايي وزير آموزش و پرورش در مراسم تجليل از فرهنگيان برگزيده بسيجي که صبح امروز(شنبه) که در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد، ملاقات روز چهارشنبه معلمان با مقام معظم رهبري را تاريخي خواند و اظهار داشت: تقدير امام خامنه اي مسئوليت خطير ما را چندين برابر مي کند.
وی به تأکید مقام معظم رهبری بر ایجاد تحول بنیادی در آموزش و پرورش، اشاره و تصریح کرد: در سال جاری نیز هفته معلم با تحول بنیادی در آموزش و پرورش همراه بود و ائمه جمعه در تهران و شهرستانها نیز در سخنان خود به این تحولات اشاره کردند.
حاجی بابایی با بیان اینکه امام خامنه ای همه را به سمت اجرای تحول بنیادی در تمام ابعاد ترغیب کردهاند، افزود: معظم له تاکید داشتند که در تمام این وظایف باید نقش جدید و بنیادی معلم مشخص شود و بر اساس این تاکیدات محوریت سند تحول نیز معلمان هستند.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: در دو سال و نیم گذشته، ۲۹۰ کار اساسی در آموزش و پرورش انجام داده و گزارش آن را به مقام معظم رهبری ارائه کردیم که طرح ملی شنا، سند تحول محور ملی حفظ قرآن، ساخت ده هزار مدرسه قرآنی، بیمه طلایی و تصویب سی وپنج قانون در شورای عالی آموزش و پرورش و انقلاب فرهنگی نیز که هر یک مسیر جدیدی برای آموزش و پرورش را باز می کند از جمله این کارهاست.
حاجی بابایی با بیان اینکه اصولاً برای انعکاس صحیح اخبار آموزش و پرورش به چندین بار تکرار مطالب در رسانه های گروهی احتیاج داریم، تصویب دو قانون برای دوره دبیرستان را مثال زد و گفت: حذف ترمی واحدی و تحصیل از راه دور از جمله این اخبار است.
وی ادامه داد: ما سال های قبل از سایر کشور های دنیا نظام ترمی واحدی را آموخته و اجرا کردیم اما پس از مدتی به این جمع بندی رسیدیم که این کار اشتباه است.
وزیر آموزش و پرورش تحصیل از راه دور را امری اشتباه خواند و اظهار داشت: نشستن روی صندلی مدرسه و دانشگاه، خود نیمی از آموزش است و نظر سنجی ها نشان داده خانواده ها از حضور خارج از مدرسه فرزندانشان برای آموزش نگران هستند.
حاج بابایی باذ بیان اینکه یکی از اشتباهات سیستم آموزشی سابق این بود که دانش آموزان در سال اول دبیرستان در صورت تجدید شدن یا افتادن یک درس مجبور بودند دوباره پشت میز کلاس سال قبل بنشینند؛ تصریح کرد: در طی ده سال گذشته از هر یک میلیون دانش آموز، ۳۵۰ هزار نفر مجبور بودند که مجدداً پشت میز سال قبل بنشینند اما تحقیقات نشان می دهد دانش آموزی که دوباره پشت صندلی های کلاس قبل می نشیند دچار مشکلات تربیتی و آموزشی می شود.
وی حل مشکلات اساسی آموزش و پرورش را منوط به انجام ۲۹۰ کار اساسی دانست و تأکید کرد: در سال جاری در ابتدای مهر ماه، سال ششم ابتدایی که از سال ۶۸ و در زمان حضور مقام معظم رهبری در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده بود را خواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: رابطه بین معلم و دانش آموزان در دوران ابتدایی صمیمی تر است و نبود کلاس ششم ابتدایی باعثبلوغ زود رس دانش آموزان ایرانی می شود.
حاجی بابایی تصریح کرد: در برنامه های آتی نیز تقسیم مدارس ابتدایی به دو دوره سه ساله را در دستور کار خود داریم.
وی با بیان اینکه برای پایه ششم ابتدایی کمبود معلم نداریم و در دوره راهنمایی نیزمعلم مازاد نخواهیم داشت، گفت: هیچ معلمی به اجبار از مقطعی که تدریس میکند جابهجا نخواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با اعلام ایجاد تغییر در کتاب های دوم راهنمایی و ششم ابتدایی در سال جاری، اظهار داشت: در شش سال آتی، کتاب های درسی از لحاظ محتوا، ظاهر و حتی ساعات تدریس تغییر می کنند و در این زمینه، ۴۰ سیاست همانند دوره ضمن خدمت در خصوص تغییر کتابهای درسی استانها ابلاغ شده است.
حاجی بابایی تعلیم و تعلم را کاری سنگین خواند و تأکید کرد: به همین دلیل است که مقام معظم رهبری جایگاه معلم و آموزش پرورش را بالاترین جایگاه بین تمام دستگاه ها خوانده و فرمودند: " مهمترین نهاد فرهنگی کشور آموزش و پرورش است و این نهاد مانند رگ های بدن نظام است ".
وی ضمن در خواست از همه نهادها برای کمک به آموزش و پرورش، گفت: در سال جاری به دلیل فشار کار، برنامه های خود را ۲ ماه به جلو انداخته ایم و تمام کارها از قبیل نقل و انتقال معلمین به مدارس باید تا آخر تیر ماه به طور کامل پایان پذیرد و مرداد ماه را برای بررسی ایرادات موجود و رفع آن قرار دادهایم.
وزیرآموزش و پرورش با اشاره به تشکیل جلسه ای با حضور شورای معاونین در همه استان ها و ابلاغ تکتک برنامهها به مسئولین استان، اظهار داشت: امسال برای تدریس در کلاس ششم ابتدایی به ۲ هزار و ۳۰۰ معلم احتیاج داریم که تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ نفر برای این امر ثبت نام کرده اند.
حاجی بابایی با بیان اینکه اولویت ما برای انتخاب، معلمین کلاس پنجم ابتدایی هستند، افزود: کارهای در حال انجام آموزش و پرورش این وزارتخانه را دچار تحولی عظیم کرده است. هرچه طی دو سه سال اخیر انجام داده ایم پایه کار بوده است و انشاالله طی یکی دو سال آینده، آموزش و پرورش نمای کاملی از کارهای خود را به نمایش خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه هیچ تغییری در حقوق معلمان در سند راهبردی ارایه نشده است، اظهارداشت: قطعاً کسی توقع ندارد که در ۳۰ ماه، کار ۳۰ ساله را انجام دهیم اما کارهایی که شکل گرفته در جهت بالا بردن عزت و مناعت طبع معلمین و ارتقای جایگاه آنهاست.
وزیر آموزش و پرورش، سند راهبردی را مورد تایید مقام معظم رهبری، حوزه علمیه و بزرگان نظام خواند و تصریح کرد: در این سند نگاهی بومی، ملی و مذهبی و ولایی لحاظ شده است و تغییر در آموزش و پرورش بر اساس این سند انجام می شود.
حاجی بابایی، راه اندای دوره ششم ابتدایی را از افتخارات آموزش و پرورش دانست و گفت: هیچ کس نمی تواند بگوید دوره لیسانس از دوره ابتدایی مهمتر است چون به قول امام که فرمودند " به ابتدایی برسید دانشگاه دیر است " بهترین موقع برای تربیت اساسی دانش آموزان، دوران ابتدایی است.
وی از تمام خبرنگاران سراسر کشور خواست شرایط حساس این نهاد را درک کنند چرا که اضافه کردن حتی یک کلمه می تواند در دل دانش آموزان و اولیای آنها نگرانی ایجاد کرده و کار مسئولین آموزش و پرورش را سخت تر کند.
وزیر آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد آموزش و پرورش بتواند در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران و برنامههای مورد نظر مقام معظم رهبری به الگویی برای جهانیان قرار تبدیل شود.
حاجي بابايي در پاسخ به سؤال يكي از معاونين آموزش ابتدايي مدارس در خصوص اولويت صبحگاه كردن مدارس، خاطرنشان کرد: اولويت امسال ما در هر سه دوره پيگيري اين امر است چرا که در حق دانش آموزاني كه در نوبت بعدازظهر درس مي خوانند ظلم مي شود و تحقيقات نيز نشان داده که كلاس ۳۳ نفره صبح از كلاس ۱۵ نفره ظهر مفيدتر است.
شناسه خبر:
۱۰۱۳۱۹
حاجی بابایی:
جابهجایی مقطعی معلمان اجباری نیست
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای پایه ششم ابتدایی کمبود معلم نداریم و در دوره راهنمایی نیزمعلم مازاد نخواهیم داشت، گفت: هیچ معلمی به اجبار از مقطعی که تدریس میکند جابهجا نخواهد شد.
۰