علی اعطاء سخنگوی شورای شهر در یک برنامهی تلویزیونی تهران ۲۰ با اشاره به پیشنهاد تعطیلی دو هفتهای شهر تهران که در شورای شهر مطرح شد گفت: ما بحثی که در شورا داریم این است که در تهران شرایط به وضعیتی رسیده که باید برای تعطیلی تهران تصمیمی گرفته شود.
وی ادامه داد: نکتهای که وجود دارد این است که در جلسهی ستاد مقابله با کرونا که امروز برگزار شد و آقای هاشمی نیز در آن حضور داشت، جدولی منتشر شد که گروههای مختلف شغلی اعلام شده، تا ساعت ۶ عصر باید تعطیل شوند، نکتهی طنز این تصمیم این است که بسیاری از مشاغلی که اعلام کرده اند در حال حاضر تعطیل هستند.
وی افزود: الان وضعیت پذیرش بیمارستانها دو برابر هفتههای اول شیوع کرونا و چهار برابر اردیبهشت و خرداد ماه است. در اردیبهشت و خرداد تعطیلی دو هفتهای داشتیم و شاهد مجموعه اقدامهای مناسب و تعطیلی یکچارچهای بودیم که بسیاری از اماکن به صورت یکجا تعطیل بودند.
اعطاء بیان کرد: ما با بحرانی مواجه هستیم که باید راه حلهای لازم انجام شوند. در سالهای اخیر انتظاراتی که درخصوص گسترش حمل و نقل اتوبوسی از دولت میرفت عملی نشده است.
وی تصریح کرد:حمل و نقل عمومی تابع فعالیت در شهر است و ما الان در تهران با بحران مواجه هستیم. لزوم تعطیلی دو هفته ی تهران به خاطر این است که کادر درمان بتواند خود را بازسازی کنند و تنفسی داشته باشد.
سخنگوی شورای شهر تهران اظهار کرد: در کشورهای خارجی متداول است که افراد را پیدا میکنند و آن فردی که مبتلا است را بررسی می کنند با چه کسانی در ارتباط بوده است و اینطور نیست که بعد از ابتلا فرد به بیماری سیستم درمانی ورود کند.
وی ادامه داد: از چهارشنبه در منطقه ۱۸ تهران با مشارکت شهرداری، وزارت بهداشت، بسیج و سپاه این کار را انجام میدهند. از فردا هم در سه منطقه ۲، ۵ و ۶ ردیابی ارتباطات انجام شود که بسیار موثر است. اما در موضوع مورد یابی بحث این است که ما امکانات لازم را نداریم.
وی افزود: با شرایط فعلی که ناوگان حمل و نقل ما محدود و مشخص است به نظر میرسد که شناور کردن ساعات کاری را ستاد کرونا باید در نظر بگیرد. این موضوع را از سه ماه قبل در شورا مطرح کرده ایم. در این طرح این گونه است که در ساعت کاری از زمانهای پیک در روز فاصله بگیریم و پراکنده کنیم، مثلا یک فرد ساعت ۱۳ تا ۱۸ سرکار بیاید.
اعطاء تصریح کرد:در مورد دورکاری هم یک فرهنگی شکل خواهد گرفت که میشود بر روی آن کار کرد، ما در شورای شهر خودمان با استفاده از این روش به نتیجه رسیده ایم.
وی ادامه داد: در مورد طرح ترافیک مرجع تصویب شورای ترافیک تهران است، اما شورا و شهرداری مخالف لغو نیستند، اما ارزیابی کارشناسی ما این است که حتی باید خیلی جدیتر هم طرح ترافیک اجرا شود، در زمانی که لغو طرح ترافیک را داشتیم اثری که تصور میشد انجام نشد.