مریم کاشانیان، استاد بیماریهای زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش که «خانمهای باردار چه کارهایی انجام دهند تا به کرونا مبتلا نشوند؟»، اظهار داشت: در زمانی بسر میبریم که کرونا بشدت جلو میرود و اپیدمی وحشتناکی در ایران و پاندومی در دنیا اتفاق افتاده است؛به شکلی که سیر آن در ایران بشدت رو به جلو است؛ در نتیجه همگان وظیفه سنگینی داریم تا انتقال از فرد به فرد دیگر صورت نگیرد.
وی با اشاره به ضرورت توجه بیشتر خانمهای باردار به رعایت توصیههای بهداشتی ، ادامه داد: این در واقع همان دستورالعملهای کلی است که برای همه افراد ارائه و تاکید شده و خانمهای باردار هم باید رعایت کنند؛البته باید رعایت این موارد با شدت و میزان جدیت بیشتری صورت گیرد.
این استاد بیماریهای زنان و زایمان با اشاره به اهمیت شستن مکرر دستها به مدت حداقل 20 ثانیه،گفت: به ویژه وقتی به اشیا و اجناس دست میزنیم، احتمال آلودگی آنها زیاد است؛ به دلیل اینکه اکنون بیماری کرونا بسیار شایع است و باید تصور کنیم که تمام چیزهایی که در بیرون از محیط منزل وجود دارند، ممکن است آلوده باشند و توسط فردی که احیانا مبتلا یا ناقل کرونا بوده و از ترشحات دهان و بینی فرد روی آن سطوح و اجناس ریخته باشد، آلودگی ایجاد شده باشد.
کاشانیان افزود: به همین علت است که روی شستن دستها بشدت تاکید میشود. همچنین استفاده از ماسک مطمئنترین روشی است که برای کم کردن ریسک انتقال ویروس کرونا توسط سازمان جهانی بهداشت تاکید شده و در حقیقت جلوی ترشحات بینی و دهان فردی که مبتلا یا ناقل است را میگیرد.
وی با بیان اینکه عدم خروج از منزل در صورتی که ضرورتی وجود ندارد موضوع بسیار مهمی است، ابراز داشت:چون وقتی بیرون میآییم نمیتوانیم همه موارد را به صورت صدرصد رعایت کنیم؛ به خصوص اینکه شاید تصور درستی که چگونه ویروس منتقل میشود وجود ندارد و ناخودآگاه دستمان با دهان و بینی برخورد کرده و آلوده میشود.
این استاد بیماریهای زنان و زایمان تصریح کرد: نبودن در محیطهای بسته که جمعیت زیادی در آن وجود دارد و تهویه هوا به خوبی صورت نمیگیرد، باید کاملا رعایت شود؛ ضمن اینکه باید فاصله گذاری فیزیکی مناسب با افراد که حداقل دومتر باشد، داشته باشیم.
کاشانیان اضافه کرد: فاصله گذاری اجتماعی به این علت آنقدر مهم است که با رعایت آن، ذرات آلوده ویروس به بدن ما نمیرسد. به تبع استفاده از ماسک، شستن دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باید در خانمهای بار دار بیشتر رعایت شود و این افراد در منزل بمانند؛ مگر خارج شدن در موارد ضروی؛ چراکه امر بسیار مهمی است.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا خانمهای باردار باید مراقبتها و معاینات دوران بارداری را در زمان شیوع کرونا دنبال کنند؟»، متذکر شد: بسیاری از خانمهای باردار فکر میکنند در این دوران معاینات بارداری را از ترس ابتلا به کرونا نباید انجام دهند و باید در خانه بمانند، اما باید گفت این طور نیست.
این استاد بیماریهای زنان و زایمان خاطرنشان کرد: اینکه بنا بر ضررورت از خانه خارج شویم، یکی از همینمراقبتهای پزشکی در دوران بارداری است؛ بنابراین باید این خانمها بررسی لازم را انجام دهند و با پزشک خود صحبت کند تا پزشک اعلام کند که به چه میزان این خانم باید برای این معاینات مراجعه کند.