محققان به منظور کشف دلیل علاقه پشهها به خون ، نوع ماده (یعنی آنهایی که نیش میزنند) را با ترکیبات مختلف آزمایش کردند. محققان ترکیبات شیرین مثل نکتار و همچنین ترکیباتی حاوی برخی از اجزای تشکیل دهنده خون انسان را با پشهها آزمایش کردند. محققان دریافتند پشهها توانایی مزه کردن و نوشیدن نکتار را داشته ولی آن را مثل خون با اشتیاق نمیمکند.
«Leslie Vosshall»، از محققان دانشگاه راکفلر (The Rockefeller University) و یکی از نویسندگان این مقاله میگوید: «پشه ماده پس از سوراخ کردن پوست خون را آنقدر با ولع میمکد که برخی اوقات مویرگها متلاشی میشوند. پشهها این رفتار را به ویژه برای مکیدن خون بروز میدهند.»
محققان پس از آزمایش ترکیبات مختلف حاوی خون دریافتند که ترکیبات مختلف درون خون عصبهای موجود در نیش پشه را فعال میکنند. برخی عصبها توسط نمک و برخی دیگر توسط شکر فعال میشوند، اما نحوه فعال شدن آنها حین تماس با خون واقعی کاملاً متفاوت است. به گفته محققان حتی استفاده از خون مصنوعی و ترکیب آن با گرما و دی اکسید کربن موجود در هوا که مکیده شدن خون از قربانی را به پشه نشان میدهد نیز این موجود را فریب نمیدهند.
اما با فراهمآوری ترکیبات کامل خون که شامل گلوکز (شکر)، نمک، بیکربنات سدیم و آدنوزین تریفسفات میشود، پشهها با اشتهای زیاد شروع به مکیدن آن کردند. درون نیش پشه عصبهای مختلفی برای هر کدام از ترکیبات خون وجود دارد که پس از فعال شدن همه آنها با هم، پشه وجود خون واقعی را درک کرده و با ولع شروع به مکیدن میکند.
این تحقیق جالب توجه نشان میدهد که نیش پشهها توانایی «مزه کردن» ترکیبات مختلف را داشته و به قول محققان در واقع «یک سرنگ است که میتواند خون را مزه کند.»