۲ درصد بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کردند

بشیرحاجی بیگی با توجه به کاهش ذخایر خونی گفت: همه ساله با شروع فصل سرما و بارش برف و باران میزان مراجعه مردم برای اهدای خون کاهش می یابد اما امسال به دلیل کرونا این کاهش بیش از حد شده است.

وی افزود: در اسفند ماه سال گذشته که با شروع بیماری کرونا در کشورهمراه شد حدود ۳۵درصد ، فروردین و اردیبهشت حدود ۲۵ درصد با کاهش اهداء خون مواجه بودیم. اما در ۶ ماهه ی اول امسال با ۱۰ درصد کاهش روبرو شدیم حتی در کشور های توسعه یافته هم این میزان کاهش یافته بود برخی کشورها تا ۷۰درصد کاهش داشتند. خوشبختانه در کشور ما این کاهش در حد تا ۱۰درصد بوده است اما در برخی شهرهای بزرگ نیاز به خون بیشتری داریم.

سخنگوی سازمان انتقال خون خاطر نشان کرد: در استان های شمالی گیلان، مازندران ، گلستان و استان های جنوبی بوشهر،خوزستان  و سیستان و بلوچستان بیماران تالاسمی زیادی زندگی می کنند که نیازمند خون های اهدایی هستند.

وی با اشاره به اینکه نگهداری فرآورده های خونی در دمای معمولی برای مدت کوتاهی مقدور است گفت: نیاز به خون و فرآورده ها و پلاکت بطور روزانه است چون مدت زمان نگهداری آن ها محدود است.

حاجی بیگی در ادامه افزود: ما به تمام‌گروه های خونی نیاز داریم در کشور ما حدود ۱۰ درصد گروه‌ خونی منفی و ۹۰ درصد گروه خونی مثبت دارند.  به همین دلیل افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند باید بیشتر برای اهدای خون مراجعه کنند.

وی با اشاره به تاثیر پلاسما درمانی در بهبود بیماران  کرونایی گفت: بهترین وقت برای اهدای پلاسما در بهبود بیماری در بازه زمانی ۳ ماهه اول بهبودیِ فرد است.

وی تاکید کرد: کرونا به انتقال خون ربطی ندارد. با اهدای پلاسما سیستم ایمنی فردی کاهش نمی یابد چون آنتی بادی به صورت دائمی در بدن ساخته می شود.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اظهار تاسف از اینکه تنها ۲درصد از کل بهبود یافتگان کرونایی برای اهدای پلاسما مراجعه کرده اند از بهبودیافتگان در خواست کرد به شکرانه بازگشت سلامتیشان با اهدای پلاسما به بهبودی هم‌نوعان خود کمک کنند.