واکسن آنفلوانزا ۵ نفر را به کام مرگ کشاند

 بیش از ۱۰ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. با آغاز فصل پاییز در نیمکره شمالی و تقارن شیوع فصل آنفلوانزا با کرونا، متخصصان از روز‌های تیره پاییز و زمستان پیش رو خبر می‌دهند. ۹۰ درصد جمعیت جهان در نیمکره شمالی زندگی می‌کنند و این بدان معناست که باید شاهد جهش شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در این مناطق بود. از همین رو، دانشمندان تاکید دارند گروه‌های پرخطر در سال جاری اقدام به زدن واکسن آنفلوانزا کنند. از آنجا که علائم ابتلا به کووید ۱۹ و آنفلوانزا بسیار به یکدیگر شبیه هستند، واکسیناسیون در برابر آنفلوانزا می‌تواند میزان بار بیماری و فشار به کادر درمانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با این حال، انجام این مهم با چالش‌هایی مواجه است.

بر این اساس، ۵ نفر در کره جنوبی پس از دریافت واکسن آنفلوانزا جان خود را از دست دادند. پس از این حادثه، موجی از نگرانی و وحشت درباره واکسن آنفلوانزا این کشور را فراگرفت. مقامات کره‌ای اعلام کردند: این ۵ تن هفته گذشته پس از دریافت واکسن جان خود را از دست دادند. با این حال، ما هنوز شواهدی مبنی بر ارتباط میان دریافت واکسن و جان سپردن این افراد پیدا نکرده ایم، ولی تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

وزیر بهداشت کره جنوبی در این باره گفت: ما هنوز نمی‌توانیم به طور قطع در این زمینه اظهار نظر کنیم. در میان قربانیان این حادثه یک نوجوان ۱۷ ساله و یک مرد که در دهه ۷۰ زندگی خود بوده است به چشم می‌خورند.

پس از وقوع این حادثه برنامه واکسیناسیون عمومی در کره جنوبی به علت نگرانی‌ها درباره ایمنی و امنیت واکسن آنفلوانزا به حالت تعلیق درآمد. مقامات دولتی تاکنون تنها ارتباط میان مرگ نوجوان ۱۷ ساله و تزریق واکسن آنفلوانزا را تایید کرده اند. همچنین مردی که در دهه ۷۰ زندگی خود قرار داشته است از سال ۲۰۱۵ به طور پیوسته واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده است، اما هیچگاه عوارضی نسبت به آن نشان نداده بود.

 

مقامات کره جنوبی در سال جاری میلادی در نظر داشتند ۲۰ درصد واکسن آنفلوانزا ی بیشتری در بازار توزیع کنند و امیدوار بودند با واکسیناسیون ۳۰ میلیون نفر از حجم کار بیمارستان‌ها و فشار به کادر درمانی به دلیل همزمانی شیوع کووید ۱۹ و آنفلوانزا بکاهند. با این حال، با مشکل به وجود آمده مقامات بهداشتی به مدت ۳ هفته برنامه واکسیناسیون در برابر آنفلوانزا را به حالت تعلیق در آوردند.

تاکنون ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کره جنوبی واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده اند و از این میان، تنها ۳۵۰ مورد عوارض واکسن گزارش شده است. بالاترین آمار تلفات تزریق واکسن آنفلوانزا در کره جنوبی به سال ۲۰۰۵ باز می‌گردد که ۶ تن پس از دریافت این واکسن جان خود را از دست دادند.

تاکید سازمان جهانی بهداشت بر زدن واکسن آنفلوانزا

سازمان جهانی بهداشت در نشستی در ژنو مصرانه از مردم خواست امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا حتماً واکسن آنفلوانزا را بزنند.

این سازمان اعلام کرد: خوشبختانه شاهد هستیم که هم اینک شیوع آنفلوانزا در نیمکره جنوبی (که فصل زمستان است) پایین بوده است. به زودی فصل پاییز و زمستان در نیمکره شمالی آغاز خواهد شد و کشور‌ها باید نسبت به این موضوع حساس باشند.

این سازمان تاکید کرد: باید همزمان با توجه به شیوع ویروس کرونا، به شیوع آنفلوانزا در جامعه نیز توجه شود. بیشتر کشور‌ها انجام آزمایش‌های آنفلوانزا را آغاز کرده اند. از ۳۰۰ هزار آزمایش آنفلوانزا که در نیمکره جنوبی انجام شده، تنها ۳۷ مورد مثبت اعلام شده که نشان دهنده شیوع ناچیز این ویروس در این منطقه جغرافیایی است.

واکسن آنفلوآنزا

یکی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در این باره می‌گوید: دلیل آمار پایین ثبت آنفلوانزا در نیمکره جنوبی واضح است. هم اینک به دلیل فصل سرما در نیمکره جنوبی، مراکز درمانی این مناطق آمادگی بالایی دارند. همچنین نکات بهداشتی درباره شیوع ویروس کرونا باعث کمتر شدن شیوع آنفلوانزا در این منطقه شده است.

او تصریح کرد: به چند دلیل گروه‌های پرخطر باید امسال حتماً واکسن آنفلوانزا را بزنند. اولین و مهمترین آن این است که همزمان با آغاز فصل سرما، کادر درمانی بیمارستان‌ها مجبور خواهند شد به طور همزمان از افراد تست کرونا و تست آنفلوانزا بگیرند. زمانی که شیوع آنفلوانزا کنترل شود، دیگر نیازی به تست گسترده این بیماری نیست. همچنین تشخیص میان آنفلوانزا و کووید ۱۹ بسیار دشوار است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید به طور متوسط سالانه یک میلیارد نفر به آنفلوانزا مبتلا می‌شوند که از این میان تنها ۳ تا ۵ میلیون نفر آنفلوانزای شدید می‌گیرند. همچنین سالانه ۶۵۰ هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از آنفلوانزا جان خود را از دست می‌دهند.

سازمان پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا بیماری آنفلوانزا را یکی از ۱۰ بیماری کشنده در این کشور معرفی کرده است. از ماه اکتبر ۲۰۱۹ تا آوریل ۲۰۲۰ میلادی، ۵۶ میلیون نفر در آمریکا به ویروس آنفلوانزا مبتلا شده اند. ۷۴۰ هزار بیمار به دلیل وخامت حالشان در بیمارستان بستری شدند و از این میان بیش از ۶۲ هزار بیمار جان خود را از دست دادند.