محمد سلگی، مشاور تخصصی رشته علوم انسانی درباره معیار انتخاب کتابهای کمک درسی اظهار کرد: دانشجویان نباید به هیچ عنوان برای انتخاب کتاب کمک درسی به توصیه بقیه اکتفا کنند؛ چرا که برخی مواقع توصیه یا نظر افراد دیگر متناسب با علایق یا شرایط خودشان بوده و با شرایط ما بقی یکسان نیست.
او افزود: پرسیدن نظر دیگران در انتخاب کتابهای کمک درسی ممکن است باعث شود تا آنها سود شخصی شان را در ارائه نظر و ایده دخیل کرده و همین عامل باعث سردرگمی افراد شود.
سلگی تصریح کرد: برای خرید منابع کمک درسی باید مطابق برخی از معیارها اقدام کرد تا بتوان نتیجه مثبتی از آن گرفت. در واقع باید توجه داشته باشیم که احتمال دارد ریشه عدم پیشرفت افراد در منابع نادرست و نامتناسب با شرایط باشد.
این مشاور تخصصی انسانی ادامه داد: برای خرید یا انتخاب منابع کمک درسی باید بدانیم که شرایط و سطح علمی شما معیار اصلی بوده و قرار گرفتن در سطح پایین ذهنی ممکن است دلیل عدم درک مطالب یک کتاب باشد که در اینصورت لازم است تا از منابعی استفاد کنید که ذهنتان بتواند محتوای آن دروس را به راحتی درک کرده و شما را دچار سردرگمی نکند، بنابراین حتما شرایط و سطح علمی خودتان را با کتاب مورد نظر سنجیده و کتابی را انتخاب کنید که آمادگی صحیح شما را برای آزمون تضمین کند.
سلگی درباره تاثیر توضیحات خوب منابع کمک درسی بر انتخاب آنها گفت: مهمترین معیار برای خرید کتاب های کمک درسی این است که توضیحات و درسنامه آنها همیشه خوب و قابل توجه دانشجویان باشد؛ چرا که اگر کتاب درسی توضیحات کافی نداشت کتاب مورد نظر بتواند به راحتی نواقص آن را پوشش دهد.
او تصریح کرد: دانشجویان باید در خرید کتاب، مفید و مختصر بودن آن را در نظر داشته باشند؛ چرا که باید توضیحات کارآمد را از کتاب در یک زمان معقول انتظار داشت و قرار بر این نیست که رمان خوانده شود. به هیچ عنوان منابع کمک درسی نباید کپی و رونوشتی از کتب درسی باشند، بلکه حتما باید توضیحاتی جدید و کارآمدتر علاوه بر توضیحات کتاب درسی را ارائه کنند.
این مشاور تخصصی رشته علوم انسانی ادامه داد: افراد باید در زمان انتخاب یک کتاب از نظر محتوا و ظاهر آن را دوست داشته باشند و حتما حس خوبی از آن بگیرند؛ بنابراین باید تمام برگههای یک کتاب را ورق زده و به تصاویر، نوع چاپ و نگارش آن حتما توجه کنید.
روشهایی برای استفاده از منابع کمک درسی
سلگی درباره روشهای موثر برای مطالعه کتب درسی گفت: پس از مطالعه کامل تمام محتوای کتاب درسی لازم است تا حتما درسنامه هم به صورت مفید و با جزئیات بیشتر خوانده شود و به هیچ عنوان روی منبع کمک درسی دچار شک نشده و حتما کتاب را تا صفحه آخر بخوانید.
او افزود: دچار تعدد منابع نشوید یک منبع مهم و اصلی را برای یک کاربرد خاص تا آخر پیش ببرید و از آن جایی که تمرینات و سوالات مهمتر هستند؛ وقت خود را بیشتر روی تمرینها اختصاص دهید.
سلگی در پایان یادآوری کرد: بعد از مطالعه منابع کمک درسی حتما از پاسخنامه درست استفاده کنید. در واقع پاسخنامه تنها به منظور چک کردن جوابهای تان نیست، بنابراین روشهای حل سوال را بعد از اینکه خودتان به دست آوردید در پاسخنامه با دقت و آرامش به علت اینکه شاید روش بهتری از سمت کتاب ارائه شده باشد یا اینکه جواب سوال را شانسی به دست آورده باشید، چک کنید.