منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کنفرانس ملی آسیبشناسی آموزش و یادگیری الکترونیکی در ایران با محوریت «تجربیات و چالشهای استقرار یادگیری الکترونیکی» که امروز در وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: امروز نگاه ما باید به سمت استفاده از فناوریهای آموزش مجازی و به روز کردن دانش و توانمندی فناورانه باشد، زیرا این کار ضرورتی اجتناب ناپذیر در ایام حاضر و پیش رو است.
باید نگاه نقادانه به آموزش مجازی داشته باشیم
او در ادامه بیان کرد: پس از یک نیمسال تحصیلی ارائه آموزش مجازی ، باید نگاه نقادانه به آنچه اتفاق افتاده داشته باشیم و اثرگذاری این آموختهها در جوامع هدف را بررسی کنیم. آسیب شناسی آنچه اتفاق افتاده کار ارزشمندی است. با توجه به شرایط موجود نگاه آموزش عالی کشور و آموزش عمومی باید به گونهای باشد که منتظر بازگشت به سیستمهای قبلی آموزشی نباشیم.
غلامی گفت: شیوع ویروس کرونا باعث یک جهش جدی و غیر قابل پیش بینی در سطح جوامع به نسبت گذشته شد و به سطحی از پیشرفت در فناوری رسیدیم که بتوانیم آموزشها را به صورت مجازی ارائه کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: شرایط باعث شد ارتباط بیشتر، کاملتر و دقیقتری در تمام سطوح جامعه برقرار شود. نگاه به آموزش عالی در آینده باید بر بستر حفظ، ارتقا و بهره گیری از ظرفیتهای فناوری اطلاعات باشد.
او گفت: در برنامه ریزی ماهها و سالهای پیش رو یکی از برنامههای جدی ما تقویت و تعمیق استفاده از فناوریهای جدید و تقویت زیر ساختهای مورد نیاز آموزش مجازی است.
غلامی بیان کرد: نسل جوان استعداد بالایی در انطباق با شیوههای جدید دارد و این ظرفیت انطباق در جامعه علمی بیشتر از بخشهای دیگر بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان یادآوری کرد: با توجه به شرایط فعلی راه برای گسترش شیوههای جدید بر مبنای فناوریهای به روز باز است.