سه علامت اصلی کووید ۱۹، سرفه جدید و مداوم، تب بالا و تغییر حس بویایی و چشایی است. در عین حال تحقیقات نشان میدهد که پزشکان، مراقبان بیماران و نزدیکانشان باید به دنبال نشانههای گیجی یا رفتار عجیب در افراد مسن باشند.
در تحقیق انجام شده توسط کالج کینگز لندن، اطلاعات دریافت شده از بیش از ۸۰۰ سالمند بالای ۶۵ سال (۳۲۲ بیمار کرونا یی بستری در بیمارستان و ۵۳۵ نفر که از برنامه مطالعه علائم کرونا برای ثبت علائم یا گزارشهای بهداشتی به نیابت از دوستان و خانواده خود استفاده میکردند و نتیجه آزمایش همه مثبت بود) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
هذیان گویی شایعترین نشانه کرونا در افراد بالای ۶۵ سال
محققان دریافتند افراد مسنی که در بیمارستان بستری شده اند و کسانی که در گروههای آسیب پذیر طبقه بندی میشوند، در مقایسه با افراد هم سن و سال خود که ضعیف نیستند، بیشتر در معرض ابتلا به هذیان گویی به عنوان یک علامت کوید ۱۹ قرار دارند.
ضعف و ناتوانی یک طبقه بندی استاندارد است که پزشکان برای توصیف افراد مسن که در بهبودی از بیماری ها، استرس و حوادث روزمره مشکل دارند، استفاده میکنند.
در میان افراد بالای ۶۵ سال، هذیان در افراد آسیب پذیر (سالمندانی که بیماری های زمینه ای دارند) مبتلا به کووید ۱۹، در مقایسه با افراد هم سن و سال کرونایی که از سلامت جسمی بهتری برخوردارند نیز شیوع بیشتری دارد.
برای گروههای ضعیف تر، هذیان احتمالی به عنوان وجود علائم گیجی یا خواب آلودگی تعریف شده است.
خستگی و تنگی نفس دومین علامت شایع
خستگی و تنگی نفس نیز در میان شرکت کنندگان آسیب پذیر این تحقیق رایج بوده و یک سوم از آن ها که اعلام کرده بودند دچار هذیان هستند، علائم شایع سرفه یا تب را نداشتند.
دکتر «رز پنفولد»، عضو کالج کینگز لندن میگوید: افراد مسن و ضعیف بیشتر از کسانی که قدرت بدنی بالایی دارند، در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ هستند و نتایج تحقیقات ما نشان میدهد که هذیان یکی از علائم اصلی در این گروه سنی است.
پنفولد در پایان اظهار کرد: پزشکان و مراقبان بیمار باید به هرگونه تغییر در وضعیت روانی سالمندان مانند گیجی یا رفتار عجیب توجه داشته باشند و هوشیار باشند که این عللایم میتواند نشانه اولیه ابتلا به ویروس کرونا باشند.